kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bu makyaj akar!


Üzerindeki kaçak binaların yıkılıp köklü bir restorasyondan geçirilmesi gereken Yerebatan Sarnıcı'nda 800 milyar harcanarak güzelleştirme çalışması yapılıyor
İL ÖZEL İdaresi ve And Otel başta olmak üzere çok sayıda binanın ağırlığı nedeniyle tonozları çatlayan, sütunları zarar gören Yerebatan Sarnıcı'nda, geniş kapsamlı restorasyon yerine makyaj çalışması başlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz hafta ihalesini gerçekleştirdiği projenin binadaki çökme tehlikesini ortadan kaldırmayacağını söyleyen uzmanlar, "Ahşap yürüme bantlarının yenilenmesi, sızıntıya neden olan bir kaç deliğin kapatılması yapıyı kurtarmaz. Bunun adı sadece güzelleştirmedir" diyor ve ekliyor: "Eğer üzerindeki binaların neden olduğu basınç yok edilmezse sarnıç kurtulmuş olmaz."

YİNE KURUL ENGELİ
Koruma Kurulu'nun vereceği izin kapsamında çalışma gerçekleştiriceklerini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Yapının kurtulması için üzerindeki caddenin trafiğe kapatılması, altyapı sisteminin deplase edilmesi gerekiyor. Ancak bu çalışmalar Kurul engeline takılıyor" diye konuşuyor. Çalışmanın tamamlanmasından sonra sarnıcın yeni bir görünüme kavuşacağını belirten yetkililer şunları söylüyor: "Eğer Kurul'dan geniş kapsamlı onarım izni çıkarsa yeni bir projeyi hayata geçiririz. Böylece sarnıç gerçek anlamda restorasyondan geçer."

ŞENOL BAŞTAKAR

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır