kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Adil Baba'dan son görev
İstanbul Emniyeti Protokol Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ve cumhurbaşkanlarına İstanbul'a gelişlerinde eskortluk eden 'Adil Baba' lakaplı Adil Demirbilek, eşi Rana Demirbilek'i son yolculuğuna uğurladı. Adil Baba, kanserden ölen eşi Rana'yı, ölümüne yakın yazdığı, "Ömür boyu sevgiyi musiki gibi terennüm eden, gariplerle hemhal, dertlilerle hemderd olan, İstanbul ablası, Aksaray'ın annesi" şiiriyle yolladı. Adil Baba, bu şiiri eşinin ölümünden kısa süre önce yazdığını belirterek, "Bir sabah ilham geldi, bu şiiri yazdım. Rana'yla 45 yıllık bir beraberliğimiz vardı" dedi. Nebahat KOÇ

Sigara ve alkol kanser yapıyor
14. Ulusal Kanser Kongresi'nde konuşan, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Feyza Erkan, "Sigara tüketiminin önlenmesiyle, dünyadaki kanserin yarısı ve akciğer kanserinin tamamı yok olacak" dedi. Prof.Dr. Bülent Berkarda ise kanserin, yüzde 70 tütün, alkol, beslenme ve hareketsiz yaşam, yüzde 10 genlere bağlı, yüzde 2 de çevresel toksit maddeler nedeniyle ortaya çıktığını söyledi. Prof.Dr. Berkarda, kanser riski taşımayan sağlıklı bir yaşam için, sigara ve alkol tüketimi ile kırmızı et, asitli gıdalar, hamur işleri ve tuzun azaltılması gerektiğini kaydetti.

Ferat GÜLVER (SHA)

Yeşil kartlı Ahmet 145 milyarlık ihalede
Kuşadası Kadınlar Denizi plajındaki işyerleri, yapılan ihalede rekor fiyatlara kiracı buldu. Düzenlenen plajda yer alan büfe, fast food, köfteci, tuvalet gibi işyerlerinin ihalesi yapıldı. Açık artırma usulüyle yapılan ihalede, ilginç gelişmeler de yaşandı. Yeşil kart sahibi olan Ahmet Coşkun, ihaleye katılarak Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ı şaşırttı. Coşkun, her biri 45 metrekare olan pastane ve fast food işletmeleri için ihaleye girdi. Yıllığı 15 milyar liradan ihaleye çıkarılan işyerlerinden pastane için 39 milyar 950 milyon, fast food için de 29 milyar 900 milyon liraya kadar çıkan Coşkun, iki iş yerini de alamadı. Akdoğan, "Bu şahıs fakir yardımı alıyor, yeşil kart sahibi ve gecekonduda oturuyor. Kendisine müsamaha gösterdiğimiz bu kişi, ihaleye katılarak bizleri şok etti. En büyük şoku, başka bir gün yapılacak olan 100 milyar lira değerindeki şezlong ihalesi ile ilgilendiğini söylediğinde yaşadık" dedi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır