kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Satırlı, silahlı infaz


Eski Hizbullahçı Mehmet Kaya, evine giderken satırlı ve silahlı 6 kişi tarafından öldürüldü. Kaya, polis memuru Zengin'in şehit edilmesinde gözaltına alınmıştı
Diyarbakır'da bir süre önce bir polis memurunun şehit edilmesi olayında gözaltına alınıp bırakılan Mehmet Kaya (25), önceki akşam sokak ortasında 3'ü satırlı, 3'ü Takaroflu 6 kişi tarafından öldürüldü. Cinayetin örgüt içi hesaplaşma yüzünden işlendiği belirlendi. Kaya'nın gözaltına alındıktan sonra örgüt tarafından "ajan" olarak suçlandığı ve bir süre örgütle ilişkisini kestiği için öldürüldüğü sanılıyor.

ÖRGÜTÜ BIRAKTI
Kaya, geçen yılın Ekim ayında, takip ettiği Hizbullahçı 2 kişiden biri tarafından vurularak öldürülen İstihbarat Şubesi'nde görevli polis memuru Mehmet Zengin'in cinayet zanlısı olarak gözaltına alınmıştı. Üzerinde silah olmadığı ve örgütle bağlantısı tespit edilemediği için serbest bırakılan Mehmet Kaya İstanbul'daki yakınlarının yanına gitmiş ve örgütle olan ilişkisini kesmişti. Evli ve bir çocuk babası Kaya, geçen Cuma günü, Diyarbakır'a dönerek burada tuhafiye dükkanı açma hazırlığına başladı.

Ancak bu uzun sürmedi. Önceki gün akşam saat 20.30 sıralarında evinin sokağına giren Kaya, kar maskeli 6 kişinin silahlı ve satırlı saldırısına uğradı. Üçünün elinde satır, üçünün elinde ise Hizbullah silahı olarak bilinen "Takarof" marka silah bulunan saldırganlar Kaya'yı öldürerek kaçtı.

AJAN SUÇLAMASI
Hizbullah terör örgütü mensuplarının polis tarafından yakalanıp sorgulanan elemanlarına "ajan" gözüyle baktığı, polise bilgi vermiş olabileceği düşünülerek o kişinin gözden çıkarıldığı ve infaz emrinin verildiği biliniyor. Mehmet Kaya'nın da aynı şekilde infaz emrinin çıktığı sanılıyor. Kaya'nın polis memuru Mehmet Zengin'in şehit edilmesi olayının ardından kaçtığı İstanbul'da 6 ay boyunca örgüt ile bağlantısını kestiği bu nedenle de infaz emrinin verilmiş olabileceği yönünde de araştırmalar yapılıyor.

Hizbullah'a 1995'te girdi
Ekim 2000 tarihinde polis memuru Mehmet Zengin'in şehit edilmesinden sonra yakalanan Mehmet Kaya, çıkarıldığı Diyarbakır 3 No'lu DGM tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Nisan ayında Diyarbakır DGM Savcısı Galip Karayazı tarafından kaleme alınan iddianamede, Mehmet Kaya'nın "Mevcut Anayasal düzeni silah zoruyla yıkarak yerine Şer'i esaslara dayalı devlet düzeni kurmak için silahlı faaliyette bulunmak ve yasadışı Hizbullah terör örgütünün sair efradı olmak suçundan" hakkında TCK'nın 168/2 maddesi gereğince 15 yıl ağır hapis isteniyordu.

Mürsel ACAY

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır