kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tokcan'ın aşk mektubu koleksiyonu


Swissotel baskınının elebaşısı Tokcan'ın evinde çok sayıda aşk mektubu bulundu
Swissotel baskınını yapan Çeçen teröristlerin lideri Muhammed Emin Tokcan'ın evinde polis tarafından yapılan aramada çok sayıda mektup bulundu. Polis, mektupların örgüt içi yazışmalara ilişkin olabileceği gerekçesiyle emniyete götürdü ve tüm mektupları tek tek inceledi.

Mektupların bir kısmı Düzceli vatandaşların Tokcan'dan maddi ve manevi yardım taleplerini içerirken, pembe, mavi ve kırmızı zarflardan da aşk mektupları çıktı. Muhammed Emin Tokcan gelen sayısız aşk mektubu arasında Azeri bir genç kızın yazdığı mektup da dikkat çekti. İşte aşk mektuplarından birkaç örnek:

* Ne olur beni ara
Ben belki ilk defa böyle bir mektup yazıyorum. Ama aşk kural tanımıyor. Belki şimdi günah işliyorum. Ama seni çok seviyorum. Telefonumu ve adresimi bırakıyorum. Ne olur beni ara.

* Karizmatiksin
Ben Konya'da oturuyorum. Seni, kaçırdığın gemiyle tanıyorum. Senin Düzce'de oturduğunu öğrendim ve sana yakın olmak için Düzce'ye taşındım. Senin karizmatik kişiliğin kimsede yok.

* Resimlerini kestim
Ben Azerbaycanlı 27 yaşında bir genç kızım. Seni verdiğin mücadele için kutluyorum. Seninle ilgili gazete ve televizyonlardaki haberleri dikktale takip ediyorum. Gazetedeki resimlerini kesiyorum. Ben sana aşık oldum ve seninle evlenmek istiyorum. Lütfen beni geri çevirme.

* Liderim, aşkım
Varlığınla Çeçenler gurur duyuyor. Bebeler, çocuklar rahat uyuyor. Savaşçım, liderim, aşkım, seninle tüm Kafkasya gurur duyuyor.

Eylemciler tutuklandı
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 13 işgalci ile kendilerine yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle sonradan yakalanan 4 kişi, DGM Cumhuriyet Savcıları Muzaffer Yalçın ve Hadi Salihoğlu tarafından sorgulandı. Sorgulama sonucu sonradan yakalanan 4 kişiyi serbest bırakan savcı Yalçın ve Salihoğlu, Muhammed Emin Tokcan'ın da aralarında bulunduğu 13 işgalciyi ise "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak", "Hürriyeti tahdit" ve "Panik yaratacak şekilde meskun mahalde ateş etmek" suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi 4 No'lu DGM Yedek Hakimliği'ne gönderdi.

Eylemcilerin mahkeme sorgularının ardından mahkeme başkanı Muhammet Emin Tokcan ile 12 arkadaşının tutuklanmasına karar verdi. Eylemciler, DGM'deki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal Cezaevi'ne götürüldü.

Veli SARIBOĞA

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır