kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

İç borçlanmada vade bir yılın üzerine çıkıyor


Hazine, Mayıs'ta itfasının üzerinde borçlanacak. 5 katrilyon geri ödeme yapacak olan Hazine, beş ihale ile aynı tutarda borç alacak.
Yapılacak son ihale ile vade 392 güne çıkacak. Hazİne'nİn Mayıs ayında itfasının üzerinde borçlanacağı görülüyor. Dün iç borçlanma programını açıklayan Hazine, 5 katrilyon liralık itfa yapacağını ve 5 ihale ile asgari bu tutarda yeni borç alacağını duyurdu. Ay sonunda bir ihale daha düzenleyen Hazine, bununla vadeyi 392 güne uzatacak. Ancak bu ihalede ne kadar borçlanacağı açıklanmadı.

Hazine, yine her hafta ihale düzenleyecek ve ihaleden tüm bono almaya hak kazananlara en yüksek faizden satışın yapıldığı tek fiyat sistemine devam edecek. Nisan ayında olduğu gibi ihaleye gelen tekliflerin maksimum yüzde 80'i kadar satış yapılacak.

16 Mayıs'ta 1.6 katrilyon, 23 Mayıs'ta 3.4 katrilyon olmak üzere toplam 5 katrilyonluk itfanın 213 trilyonu kamu fonlarına ait. 1.9 katrilyonun da faizden oluşuyor. Hazine bu ay 687 milyon dolar da dış borç servisi yapacak.

YENİ STRATEJİ
Hazine Nisan ayında başlattığı yeni borçlanma stratejisi uyarınca, borçlanma programında bir minimum tutar açıklıyor. Bu da kamu finansmanı için gereken asgari miktar oluyor.

Bunun üzerinde borçlanma yapılırsa, kamu bankalarına kaynak aktarılmak için kullanılıyor. Kamu bankalarına nakit ve tahvil veren Hazine, yıllardır bütçe dışında duran görev zararlarını iç borç stokunun içine alıyor.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır