kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Demirbank için teklif süresi uzadı


Demirbank'ın satışı için teklif verme süresi 18 Haziran'a kadar uzatıldı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan yapılan açıklamada, "Demirbank'ın satışı ile ilgili bazı yatımcıların nihai tekliflerini sunabilmek amacıyla, incelemelerini tamamlamak için ek süreye ihtiyaçlarının olduğunun bildirilmesi üzerine teklif verme süresi 18 Haziran'a uzatılmıştır" denildi. Daha önce ek süre talebi isteyen OYAK da teklif verme sürecine dahil edildi.

1.5 AY DAHA
Geçen yıl kasım krizi sırasında devralınan Demirbank için uzun süre HSBC ile pazarlık yapıldı. Banka Fon'a geçmeden önce banka ile ilgilenmeye başlayan HSBC, uzun süre Demirbank'ı didik didik inceledi. Satıldı, satılamadı derken, Demirbank ihale sürecine sokuldu. Son olarak da HSBC, İtalyan Uni Credito İtaliano ve Aydın Doğan Konsorsiyumu'nun ilgilendiği basına yansıdı. Ancak bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. Yabancı yatırımcılardan geldiği belirtilen süre uzatımı talebinin ardından Nisan sonunda bitirilmesi hedeflenen Demirbank satışının süreci 1.5 ay daha uzamış oldu.

Finansbank 30 trilyon kâr açıkladı
Finansbank 2001 yılının ilk çeyreğinde 30 trilyon lira net kâr açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde 22.8 trilyon lira kâr elde eden bankanın net kârı bir önceki yıla göre yüzde 24 oranında arttı. Finansbank Genel Müdürü Onur Umut, bankanın 2001'in ilk döneminde yaşanan ekonomik krize karşın kârlılığını koruduğunu belirterek, "Bunda da yüksek likit yapımız ve dengeli aktif-pasif büyüklüğümüz etkili oldu" dedi. Bankanın aktif büyüklüğünün 12 ayda yüzde 100 arttığını dile getiren Umut, 31 Mart 2001 itibariyle aktif büyüklüğün 3 katrilyon 172 trilyon liraya ulaştığını söyledi. Bankanın toplam kredilerinin de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 99 yükseldiğine işaret eden Umut, "Krediler toplamı 331.4 trilyon liradan 658.6 trilyon liraya ulaştı. Kredilerdeki artış son üç aylık dönemde yüzde 14 olarak gerçekleşti" diye konuştu.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır