kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Türkiye'ye gereken desteği verin


Dünya otomotiv devi DaimlerChrysler, krize rağmen Türkiye'ye olan inançlarının tam olduğunu açıkladı
Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Ford Motor Başkanı Jacques Nasser'in Türkiye'ye tam destek sözü vermesinin ardından dün de diğer bir otomotiv devi olan DaimlerChrysler Başkanı Jürgen Schrempp, Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Schrempp, Türkiye'ye olan inanç ve taahütlerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirterek, ''Avrupa, bizim gibi küresel şirketlerden oluşan bütün unsurları ile birlikte Türkiye'ye gereken desteği vermelidir'' dedi.

Aya İrini'de Berlin Filarmoni Orkestrası'nın DaimlerChrysler sponsorluğunda gerçekleştirdiği konser için Türkiye'ye gelen Schrempp, Avrupa'da hak ettiği yeri almaya çalışan Türkiye'nin, AB'ye üyelik yolunda kararlı adımlar attığına dikkat çekti.

Schrempp, Türkiye'nin Asyalı ve Avrupalı rolünün Türkiye'nin bütün ticaret ortakları için gerçek bir avantaj olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Schrempp, sözlerine şöyle devam etti:

''Türkiye'nin AB'ye yaklaştırılması son derece önemlidir. Bu süreç için gerekli hazırlığın ve uygulamanın etkin bir biçimde yapılmasının zamanı geldi. Türkiye ile çok ciddi bir ekonomik ilişki içine girmiş bulunmaktayız. Bu gece burada bir kez daha DaimlerChrysler'in Türkiye'ye olan inancı tam. Biz, ortağımıza karşı karşıya bulunduğu sorunları aşmakta yardımcı olmaya kararlıyız.''

'Önce yapısal reformlar sonra yatırım'
DaimlerChrysler tarafından İstanbul'da düzenlenen "Türkiye ve Avrupa" konulu seminer çerçevesinde İstanbul'a gelen DaimlerChrysler Hizmetler Grubu Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Klaus Mangold, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu kriz ortamından süratle çıkmasının herşeyden önce kendi menfaatine olduğunu söyledi.

Mangold, "Siz yapısal reformları hayata geçirip ekonomik istikrarı sağlayın yabancı şirketler yatırım için kendiliğinden gelir" dedi. DaimlerChrysler Politika ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Matthias Kleinert ise, Türkiye'ye yatırım ve üretim açısından büyük önem verdiklerini açıkladı. Kleinert, "Türkiye bizim için otobüslere ve kamyonlara yönelik olarak Doğu'daki en önemli üretim merkezidir ve bu konumunu sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Mahmut SANCAK

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır