kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Atina Türkiye'yi savundu


İsveç, haftasonundaki AB Dışişleri Bakanları toplantısına Türkiye'nin katılmasını istemedi. Atina tepki gösterince İsveç geri adım attı
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Panayottis Beglitis, dünkü olağan basın toplantısında ilginç bir açıklama yaptı. Beglitis, Yunanistan'ın bastırmasıyla Türkiye'nin bu haftasonu İsveç'te yapılacak AB zirvesine davet edildiğini söyledi. Atina'ya göre, AB Dönem Başkanı İsveç'in Dışişleri Bakanı Anna Lindh'in girişimiyle, aday ülkelerin Dışişleri Bakanları'nın katılacağı gayri resmi toplantıya önce Türkiye davet edilmek istenmedi.

Helsinki Zirvesi'nin ardından Türkiye'nin AB yolundaki çabalarını destekleyen Yunanistan devreye girdi ve İsveç'e "Türkiye niye davet edilmedi?" diye baskı yaptı. İsveç dışında, Türkler'in bu toplantıya katılmasını istemeyen birkaç ülke daha vardı. Ancak Beglitis, isimleri açıklamadı. Tartışmaların sonunda AB ülkeleri, Atina'nın baskısıyla Türkiye'nin de toplantıya davet edilmesini kabul etti.

"SONUÇ KÖTÜ OLUR"
Sızan bilgilere göre, İsveç "tartışmalar" sırasında şu görüşü savundu: Türkiye, AB ile üyelik müzakerelerine başlamadı. Yol haritasındaki yükümlülüklerini de şimdiye kadar yerine getirmedi... Atina'nın ise İsveç'e "Türkiye, AB dışında bırakılması kötü sonuç doğurur. Türkiye'yi AB adayı olarak kabul ediyoruz. Her aday gibi onların da toplantıya katılma hakkı var" diye baskı yaptığı belirtiliyor.

STELYO BERBERAKİS/ATİNA

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır