kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Krilov'dan Demirel'e

Makedonya ile oynadığımız maçta Platini'yi tribünlerde görünce bir hayli şaşırmıştım. Ne işi olabilir diye düşünmüştüm. Merakım geçtiğimiz hafta giderildi. Platini 2008'e aday olan Paris için çalışıyordu. Ve bir oyu bulunan Makedonya'ya şirin görünmek, o oyu alabilmek amacıyla maça gitmişti. Peki biz Makedonya'dan İstanbul'un adaylığı için oy istedik mi?

Sayın Ayhan Bermek'in affına sığınarak 94 yılına ait bir anekdot anlatmak istiyorum. O dönem federasyon başkanı olan Şenes Erzik ile Milli Takmlar Sorumlusu Ayhan Bermek, halen görevde olan Makedonya Cumhurbaşkanı Krilov tarafından kabul edilirler. Bu kabulde Krilov Türkiye'ye ve Süleyman Demirel'e olan bağlılığını dile getirir. "Makedonya olarak, Türkiye ve sayın Demirel'e çok şey borçluyuz" diyen Krilov, gerekçesini şöyle açıklar, "Ülkemiz çok zor durumdaydı. Her şey karaborsa. Battık, batacağız. Sayın Demirel'e telefon ettim ve 'Benzin, mazot yok. Halk yiyecek bulamıyor. Zor durumdayız. Yardım istiyoruz' dedim. Sonra öğrendim ki, ben telefonu bitirmeden kamyonlar Türkiye'den yola çıkmış. O nedenle Türkiye'ye ve Süleyman Demirel'e şükran borcumuz var"

Krilov halen ülkesinin 1 numaralı ismi. Demirel ise İstanbul'un 2008'i alması için çalışan tanıtım ekibinin başında. Acaba Süleyman Demirel, Krilov ile bir görüşse, Makedonya'nın oyu kime gider?

Yeterince paranız olsa!

Artun Talay'ı atletizm camiası yakından tanır. Atmalar Okulu'nun kurucusudur. Bizim Artun, 24 öğrencisi arasında bir araştırma yaptı. 1985 doğumlu öğrencilerine çeşitli sorular yöneltti. Sorulardan birisi de "Yeterince paranız olsa en çok almak istediğiniz 10 şeyi yazın" şeklindeydi. Cevaplar bir hayli düşündürücü çıktı. İşte yanıtlara göre sıralama: Çikolata, muz, çokoprens, bal-kaymak, sucuk-pastırma, fındıklı lokum, baklava, döner, kadayıf, şam fıstığı.

Patagonya'dan hikayeler

Patagonya'nın Eski bir şehrinin takımı ile Aydın insanların çok olduğu şehrin takımının maçını, estetik saçlarıyla ünlenen Yavuz bir hakem yönetir. O eski şehrin eyalet başkanı, Yavuz hakemi kandırıp maçın lehlerine bitmesini sağlar. Bir gün sonra Patagonya Futbol Topluluğu'nun genel kurulu vardır. Aydın insanlardan Kaymakam Yüksek bey ve Kanun bey, yanlarına, kuşların yuva yaptığı adada turizm yatırımları bulunan, hem ulu hem soylu kişiyi de alıp, o sinirle genel kurulun yapıldığı otele gidip hakemi ararlar. Yıllar geçer. Hakemin peşine düşenler iktidara gelir. İlk iş olarak "Maç sattı" diye kızdıkları Yavuz hocayı, hakemlerin başına getirirler.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır