kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Yazarlar
 

2000'lerin sloganı: kusurlu ve güzel


Sinema, moda ve reklam dünyasında fırın gibi bir ağza, şehla gözlere sahip olmak artık sorun değil
Moda, reklam ve sinema dünyasında şimdilerde yeni bir trend gelişti. Kusurlu güzel olmak fena halde moda! Yanlış duymadınız, kusurlu olmak artık kötü bir şey değil. Moda ve sinema dünyasındaki eğilimler bunu gösteriyor. Kocaman ağızlı, patates burunlu Hilary Swank, kemerli buruna sahip top model Erin O'Connor, koca kulaklarıyla Kate Moss.

KALKIK BURUN İSTENMİYOR
Otomobil devi BMW'nin bile reklamı insana cesaret veriyor: "Kimse mükemmel değildir." Reklamdaki güzel mankenlerin, ağzını açınca ayrık dişleri, gözlüğü çıkarınca şehla gözleri görünüyor. Reklamın yaratıcısı Brw Üretim Müdürü Federico Fasolino, "İnsanlar artık kendilerinden birşey bulabilecekleri modelleri görmek istiyor" diyor. İtalyan plastik cerrah Pier Luigi Gibelli de "Müşterilerim artık küçük kalkık burun istemiyor. İnsanlar artık doğal kusuruna sahip çıkıyor."

Bunlar da bizimkiler
Türkİye'de de Batıdaki kadar olmasa da kusuruna sahip çıkan, onunla yaşamayı sorun yaratmayan ünlüler var. Örneğin Minik Serçe Sezen Aksu, ünlenmeye başladığında etli dudakları ve kocaman kulaklarıyla tanınmıştı. Hatta bu yüzden o dönemde bir çok mizah dergisinde çizerler hep Minik Serçe'yi resimliyordu!

Uzun burnunu kendine sorun etmeyen bir diğer isim ise tiyatro oyuncusu Derya Alabora. Alabora büyük görünen burnuna estetik yaptırmayı tercih etmedi.

Sosyolog Nilüfer Göle de uzun yüzü ve kemerli burnuna rağmen karizması olanlardan. Ünlü tiyatro oyuncusu Şahika Tekand ise şehla gözlerini dert etmiyor. Hatta laf aramızda gözlerinin Tekand'ı daha etkileyici yaptığını söyleyenler de pek çok.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır