kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Mercedes Benz: Karar hukuka ve usule aykırı


Mercedes Benz, Karapınar kazası için verilen tutuklama kararlarının hukuka aykırı olduğunu savundu
Mercedes Benz Türk, 49 kişinin öldüğü kazayla ilgili şirket yönetim kurulu başkan ve üyeleri hakkında tutuklama kararı veren Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı için cezai yola başvuracaklarını açıkladı. Şirket, Hakim Habip Kılınç'ın hukuka aykırı davrandığını öne sürdü.

Mahkemenin ilk önce Mercedes Benz Türk yöneticilerini ve diğer sanıkları beraat ettirdiği kaydedilen açıklamada, ancak aynı anda çelişki içinde görevsizlik kararı vererek, şirketin mahkemede yeniden yargılanmasına karar verildiği belirtildi. Mercedes Benz'den yapılan açıklamada ayrıca, Sanayi Bakanlığı'nın teknik mütalaasının alınmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, hakimin değerlendirme mercii olarak tayin ettiği Sanayi Bakanlığı'nın mahkemeye sunduğu resmi görüşün tam tersine, şirketin araçlarına kusur atfettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Otobüslerimizin ileri güvenlik standartlarına uygun. Kendisi ile ilgili şirketimizin Adalet Bakanlığı nezdinde daha önce yapmış olduğu şikayetle ilgili işlemler sürmekle birlikte, hakimin hukuka aykırı bu davranışı ile ilgili gerekli hukuki ve cezai yollara başvurulacaktır."

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır