kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Kabinede çiftçiye kredi gerginliği


Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp esnaftan sonra çiftçilere de kredi kolaylığı getirilmesini isteyince Bakanlar Kurulu'nda gerginlik yaşandı.
Gökalp toplantıda "Çiftçinin borcundan dolayı zor durdumda olduğunu belirterek, sağlanacak sübvansiyonun 2002 yılı bütçesine aktarılabileceğini söyledi. Devlet Bakanı Kemal Derviş ise karşı çıkarak "Bu doğru olmaz. Geleceği ipotek altına alacak politikaları artık terketmeliyiz. Bunu görev zararı olarak gösteremeyiz. Programa aykırı olur. Hazine böyle bir yükün altına giremez. İlk günden hedeflerimizden şaşmış oluruz" karşılığını verdi.

ECEVİT ARAYA GİRDİ
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ise çiftçinin zor durumda olduğunu, alınan ekonomik tedbirlere uygun olarak çiftçilerde rahatlama yaratacak bir çalışma yapılmasını istedi. Bahçeli, kamuoyuna açıklanan ekonomik programın hükümet olarak arkasında olduklarını tekrarladı. Daha sonra devreye giren Başbakan Bülent Ecevit, "Koyduğumuz kurallara uymadığımız takdirde öngördüğümüz rahatlamaya geçemeyiz" diyerek tartışmalara müdahale etti.

Fatma Sibel YÜKSEK

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır