kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Müsteşarlar ölüm orucu zirvesi yaptı


F Tipi cezaevlerini protesto amacıyla yasadışı sol örgüt mensubu tutuklu ve hükümlülerin başlattığı ölüm orucu ve açlık grevleri 180'inci gününe girerken ölenlerin sayısı 13'e yükseldi.
Buca Cezaevi'nden İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen Sedat Gürsel Akmaz (41) dün sabah yaşamını yitirdi.

MÜDAHALE EDİLMELİ
Bu arada, devletten de ölüm oruçlarına müdahale sinyali geliyor. İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarları dün ölüm oruçlarıyla ilgili bir toplantı yaptı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Haluk Tokuçoğlu, Yüksek Sağlık Şurası'nda alınan "Organ fonksiyonu bozulmaya başladığında müdahale edilmesi" şeklindeki tavsiye kararını hatırlatarak bu yönünde görüş bildirdi.

TTB DESTEĞİNİ ÇEKSİN
Ölüm orucundaki kişilere müdahale edilmemesi halinde kişinin vücudunda kalıcı sorunlar ortaya çıkabileceğine dikkati çeken Tokuçoğlu, "Bu kişi 10 yıl sonra 'Niye bana müdahale etmedin' derse biz ne diyeceğiz? Bunların yurda kazandırılması lazım. Hiçbir şey insan hayatından önemli değildir, ölüm hakkı diye bir şey yok" diye konuştu. TTB ve bazı tabip odalarının ölüm orucuna destek verdiklerini savunan Tokuçoğlu, "TTB'nin ve diğer odaların ölüm orucuna desteklerini çekmelerini istiyoruz" dedi. Tokuçoğlu, şu anda 222'si ölüm orucu, 569'unun açlık grevi olmak üzere 791 tutuklu ve hükümlünün eylemi sürdürdüğünü ifade ederek, 153 kişinin çeşitli hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

KABİNE GÜNDEMİNDE
Öte yandan dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da konu gündeme geldi. Turizm Bakanı Erkan Mumcu, ölüm oruçlarının bir an önce bitirilmesini isteyerek, "Ölüm oruçları turizmi olumsuz etkiliyor" dedi.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır