kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ecevit'i kimse geçemez


Meclis Başkanı, Derviş'i çok takdir ettiğini, ancak Ecevit'i kimsenin geçemeyeceğini söyledi, "Ecevit'in kafa ve beden yapısı değişik" dedi
Devlet Bakanı Kemal Derviş'ten sonra Meclis Başkanı Ömer İzgi de, eşi Aysel Hanım'la birlikte evinde gazetecilere "brunch" verdi. İzgi çifti, daha önce Yunanistan Büyükelçiliği olarak kullanılan Meclis Başkanlığı konutunda gazetecileri "titizlikle" ağırladılar. Evin kirlenmemesi amacıyla ayakkabının üzerine giyilmesi için Meclis Başkanı'nın öztürkçe olarak "naylon patik" dediği galoş dağıtan İzgi çifti, dileyenlere de terlik verdiler. Köy yumurtası, vişne reçeli, 4 tip peynir, tereyağı, portakal suyundan oluşan Türk usulü "brunch" sırasında İzgi çifti özel hayatlarından siyasi hayatlarına, gündemdeki konular ve ekonomik duruma ilişkin soruları da yanıtladılar. 12 Eylül'de Tunceli'ye sürgüne gönderildiğini, ancak "Atatürkçü olduğunu bilen Haydar Paşa'nın engellediğini" anlatan İzgi, silaha meraklı olduğunu, çok sayıda silahı olduğunu, ancak tabii ki Meclis'e getirmediğini belirtti.

İzgi'nin bir soru üzerine Derviş'e yönelik değerlendirmesi şöyle: "Bir kişi, tabii tek başına her şeyi yapamaz. Ancak kişisel ilişkileri dostlukları önemli. Açıkladığı program, kredisi olan bir program. Yönetici olarak iyi bir kişilik. Bilmediği konularda konuşmaması ve sözü bilenlere bırakması yeni bir anlayış. Deneyimli ve insani yönü çok kuvvetli."

BENİM KAFAM KAZAN GİBİ AMA ECEVİT TURP GİBİ
İzgi, "Derviş, DSP'nin başına geçebilir mi?" sorusu üzerine ise şöyle dedi: "Bülent Bey'in yerine kimse geçemez. Çok zeki bir kişi. Hasta da değil. En erken algılama gücü onda. Aramızda bir konu geçti, bir yıldır tartışılan bu konuyu beş dakika anlattım ve risk olduğunu görüp vazgeçti. Kafa yapısı değişik, beden yapısı değişik. Ben üç saat toplantı yapıyorum, kafam kazan gibi oluyor. Sayın Ecevit 12 saat toplantı yapıyor, dinçliğini kaybetmiyor."

200 BİN KİLOMETRE YAPAN KOMİSYON BAŞKANI KİM?
Tasarrufa da değinen İzgi, Dışişleri'ndeki yurtdışı müşavir sayısının azaltmasını önerdi ve "Beş bin dolar alan müşavir var. Kültür, turizm ve eğitim müşavirliği bire indirilebilir" dedi. İzgi, TBMM makam aracıyla Ankara dışına çıkışı yasaklayacağını açıklarken de "Geçmişte bir komisyon başkanı makam aracı ile 200 bin kilometre yapmış" diyerek ilginç bir örnek verdi.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır