kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Çocuklar anladı aileler anlamadı


KAZAYA DAVETİYE
Liseliler arasında yapılan bir anket, Bağdat Caddesi'ndeki acı gerçeği bir kez daha ortaya koydu. Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nca düzenlenen ankette, "Bağdat Caddesi'ndeki kazaların sorumlusu kimdir" diye sorulan lise öğrencilerinin büyük çoğunluğu aynı yanıtı verdi: "Çalışmayan, para kazanmayan çocuklarına pahalı otomobil alan anne-babalar. Emek harcanmadan milyarlık arabaya kavuşan gençler kazalara davetiye çıkartıyor."

VAHŞİ VE KORKUNÇ
Anketteki soruları yanıtlayıp düşüncelerini yazan Dilek Kutsal adlı bir öğrencinin, "Avrupalı gençler hobi olarak sporu tercih ederken, bizde otomobille hız yapma tutkusu nedense hobi olarak görülüyor. O kadar değişik ve renkli eğlence dururken, bazı anne-babalar çocuklarına en vahşi ve korkuncunu seçiyor" değerlendirmesi, çocuklarının altına milyarlık oyuncakları sunan ailelerin kazalardaki sorumluluğunu bütün gerçeğiyle yansıttı.

HAPİS CEZASI
Lise öğrencileri, soruları yanıtladıkları ankette, hız meraklısı gazcıların mesken tuttuğu Bağdat Caddesi'ndeki trafik terörünün sona erdirilmesini sağlayacak önerilerini de sıraladı. Bunların başında ise şu öneri geldi: "Cezalar yetersiz kalıyor. Ailesi zengin gençlere caydırıcı olmayan para cezaları yerine hapis, trafikten uzun süreli men, ehliyetine el koyma ve gerekirse hapis gibi ağır cezalar verilsin. Şu anda 18 olan ehliyet alma yaşı da mutlaka 20'ye çıkarılsın."

İŞTE TALEPLER
Sürücü kurslarının sıkı şekilde denetlenmesi, Bağdat Caddesi'ndeki kazalar için bütün gençlerin örgütlenmesi, alım gücü yüksek kişilerin oturduğu semtlerdeki okullarda kazalarda ölenlerin yakınları tarafından toplantılar düzenlenmesi, gençleri hız yapmaya özendiren galerilerin kapatılması, trafik polislerinin trafik hataları konusunda hoşgörülü davranmaması gibi talepler de kazalara karşı mutlaka hayata geçirilmesi istenen öneriler arasında yer aldı.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır