kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bu yasağı sevdik


İstanbul'da resmi araçlarda başlatılan tek-çift plaka uygulamasının ilk gününde yasağa büyük oranda uyuldu. Trafiğe nefes aldıran uygulamada sadece 37 aracın yasağa uymadığı belirlendi
İstanbulda resmi plakalı binek otolardaki tek-çift plaka uygulaması vatandaşın da sıkı takibiyle başladı. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde İstanbul Valiliği tarafından başlatılan ve 1 ayda yaklaşık 150 milyar lira tasarrufu amaçlayan uygulamanın ilk gününde valiliğin açtığı "Alo 179" şikayet hattına 20'nin üzerinde ihbar yapıldı. Bu arada, ilk günde toplam 37 ihlal saptandı.

UYMAYANA CEZA
Vali Erol Çakır ise yasaklı araç kullananlara 1 ay araç kullanmama cezası verileceğini ve sorumlu müdür hakkında da yasal işlem yapılacağını söyledi. Turizm Haftası'nın başlaması nedeniyle Özel Eresin Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene katılan Vali Erol Çakır da yasağa uyarak, makam aracı yerine valilik protokolüne ait 34 FK 995 plakalı sivil bir otomobille geldi. Törene özel aracıyla gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de makam otomobilinin sonunun çift rakamla bittiği için garaja çektiğini söyledi.

BİR AYLIK DENEME
Tasarruf tedbirleri çerçevesinde İstanbul'daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmakta olan resmi plakalı binek otolarına uygulanan yasak çerçevesinde plakasının son rakamı tek olan araçlar pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, çift olanlar ise salı, perşembe ve cumartesi günleri trafiğe çıkacak. Uygulamanın kontrolünden ise aracın bağlı olduğu kuruluşun en üst yetkilisi veya birim amiri sorumlu tutuluyor. Bir ay süreyle sürecek uygulama sonucunda tasarrufun gerçekleşme durumu ve faydalı olup olmadığı İstanbul Valiliği tarafından değerlendirilecek. Beklenen sonucun alınması halinde ise uygulama uzatılacak.İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler tarafından sıkı bir şekilde denetlenecek olan uygulamada, yasağa uymayanlar bu birimler tarafından valiliğe rapor edilecek.

Nejdet ÇOKAN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır