kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Polis, Bayram'dan dayak yedi


Eymür, 'Türkiye'nin en büyük eroin tüccarı' dediği Mustafa Bayram'ın İstanbul eski Narkotik Müdürü Sarper Baltacıoğlu'nu tokatladığını iddia etti
MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, yeni iddialar ortaya attı. İnternetteki sitesinde, uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılığı ile suçlanıp dokunulmazlığı kaldırılan Van Bağımsız Milletvekili Mustafa Bayram'ın, İstanbul eski Narkotik Şube Müdürü Sarper Baltacıoğlu'nu tokatladığını, Abdullah Çatlı ile de Meclis'te Sedat Bucak'ın odasında tanıştığını iddia etti. Eymür, ayrıca, Cemal Sincar'ın bir dönem Beyrut'ta MİT hesabına çalıştığını öne sürdü.

Bayram'ı 'eroin tüccarı' olarak nitelendiren Eymür, şöyle dedi: "Van'daki Etruşi aşiretinin Şerefi kolunun lideri. Bir kardeşi, uyuşturucu kavgası yüzünden Mardinli Sincar aşireti mensubu Cemal Sincar tarafından öldürülmüş. Van Bruki aşireti ile aralarında kan davası var. Bayram'ın yeğeni Bruki aşiretinden eski Van Milletvekili Mirza Kurşunluoğlu'nun bir oğlunu öldürüp, bir oğlunu da yaralamış."

TÜFEĞİNE EL KOYDU
Eymür, Bayram'ın, 1976'da, Van'da Asayiş Şube Müdürü olan ve daha sonra da İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü yapan Sarper Baltacıoğlu'nu, Kaleşnikof tüfeğine el koydu diye tartışıp tokatladığını da öne sürdü. Ve şöyle devam etti: "O tarihte Fethi Bildik adlı Emniyet Müdürü araya girerek Baltacıoğlu ile Bayram'ı barıştırmış. Baltacıoğlu da, uyuşturucu kaçakçılığı sanığı Bayram'dan birkaç tokat yemekle kalmış."

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır