kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Dolarda hızlı inişe Merkez'den fren


Merkez Bankası 1 milyon 150 bin liradan alım ihalesi açınca, dolar sadece 30 bin lira düşebildi
Ekonomİk programın açıklanmasının ardından ilk işlem gününde piyasalar Kemal Derviş'e avans verdi. Dün dolar ve bono faizleri geriledi, borsa yükseldi.

Cuma günü 1 milyon 200 bin liranın altında seyreden doların, dün ilk işlem fiyat 1 milyon 147 bin liraydı. Ancak Merkez Bankası'nın 1 milyon 150 bin liradan alım ihalesi açtığını duyurmasıyla fiyatlar tırmanışa geçti. Merkez Bankası'nın 1 milyon 150 bin liradan 50 milyon dolar satış ve maksimum aynı fiyattan alış ihalesi açtığını ilan etmesi, bankacılar tarafından "Fiyatın fazla düşmesi istenmiyor" şeklinde yorumlandı. Piyasaya göre eğer bu alım ihalesi açılmasaydı doların fiyatı 1 milyon 120 bin 1 milyon 130 bin seviyelerine gerilemeye meğilliydi.

Gün içerisinde döviz piyasasında bir diğer önemli gelişme ise yabancı bankaların bir miktar satışa geçmesiydi. Piyasa oldukça sığı olduğu için bu hareket hemen hissedildi. Bankaların taleplerini çekmesi üzerine Çarşı'da da fiyatlar düştü. Serbest piyasada ise doların kapanışı 1 milyon 170 bin lira oldu.

Bu arada Merkez Bankası gecelik faize koyduğu taban oranı da 4 puan indirdi. Bir süredir yüzde 83'ten piyasadaki fazla parayı çeken Merkez Bankası, dün oranını yüzde 79'a düşürdü.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır