kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

KISA KISA KISA


Mineralin adı Diana
Ruslar'ın Prenses Diana'ya olan sevgileri bitmek bilmiyor. Ölümünden kısa bir süre sonra 64 karatlık bir elmasa Diana adını veren Ruslar, şimdi de, Sibirya'da geçtiğimiz günlerde bulunan bir taşa, Dianite adını koydular. 'Prensesin gözleri gibi mavi renk' olan mineralin, Baykal gölü yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Yüzyılın sesi
Frank Sinatra, BBC Radyosu dinleyicileri tarafından "yüzyılın sesi" seçildi. BBC Radyosu'na göre, 44 bin dinleyicinin verdiği oyla birinci sırayı alan Frank Sinatra'yı, Elvis Presley, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Bing Crosby, John Lennon, Aretha Franklin, Billie Holiday, Barbra Streisand ve Freddie Mercury izliyor.

AIDS saçana 9 ay hapis!
ABD'nin Teksas eyaletinde 5 kadına bilerek ve isteyerek AIDS bulaştıran bir kişi, sadece 9 ay hapis cezasına mahkum oldu. 46 yaşındaki Paul Leslie Hollingsworth, mahkeme tarafından suçlu bulundu, ancak az ömrü kaldığı için ceza indirimine gidildi. Savcılar, bu kadar az ceza verilmesinin gerekçesini, "Yaşayacak fazla vakti yok" diyerek açıkladılar.

Williams'a astronomik sigorta
Ünlü pop müzik şarkıcısı Robbie Williams, 5 milyon dolara sigortalandı. Amerikan sigorta şirketi AIG tarafından hayatı sigortalanan ünlü şarkıcı öldüğü zaman en yakını olan kişi toplam 5 milyon doları almaya hak kazanacak. Kazancı yılda ortalama 7 milyon dolar olan ünlü şarkıcının ayda yaklaşık 10 bin dolar sigorta primi ödediği belirtildi. Yakın çevresi ünlü şarkıcının ticari konularda çok akıllı davrandığını belirtiyor. Aynı çevre İngiliz şarkıcının bu sigorta anlaşmasını da kârlı bir yatırım olarak değerlendirdiğini belirtiliyor.

Costner gizlice evlendi
Hollywood'un ünlü aktörü Kevin Costner uzun süredir birlikte olduğu manken sevgilisi Christine Baumgarten ile İtalya'da gizlice evlendi. Toscana bölgesinde küçük bir kilisede kıyılan nikaha sadece çiftin çok yakın dostları ve Costner'in daha önceki eşinden olan 3 çocuğu katıldı. Düğünün hiç planlamadan aniden olduğunu belirten çiftin yakın arkadaşları "İkisi de liseli aşıklar gibiydi. Tören boyunca birbirinin ellerini bırakmadılar" dedi. Costner'in menajerinin bile basından öğrendiği evlilik hakkında bir açıklama yapılmazken çiftin ABD'de de bir tören yapacakları belirtildi.

Taliban'ın ikinci adamı kanserden öldü
Afganistan'da iktidarda bulunan Taliban yönetiminin ikinci adamı Molla Muhammed Rabbani dün Pakistan'da tedavi gördüğü hastanede öldü. Taliban'ın "Bakanlar Kurulu" Başkanı Rabbani'nin tedavi için sık sık Pakistan'a gittiği ifade edildi.

Köpekbalığıyla yüzmek isteyenler buyursun!
Amerika'nın Florida kıyılarında turistler için yeni bir eğlence icat edildi: Köpekbalıkları arasında yüzmek... Turizm şirketleri, köpekbalıklarının olduğu bölgelere turlar düzenlemeye başladı. Turistler bu tehlikeli turlara büyük ilgi gösterdi.

Eski Devlet Başkanı: Adil bir yargılama olsun
Geçtiğimiz Ocak ayında yolsuzluk iddiaları yüzünden görevden indirilen Filipinler eski Devlet Başkanı Joseph Estrada, dün teslim oldu. Parmak izi alındıktan sonra tutuklanan Estrada, "Suçsuzum, beni adil bir şekilde yargılayın" dedi.

250 çocuk kölenin olduğu gemi bulunamıyor
Afrika ülkesi Benin'den 250 köle çocukla yola çıkan gemi, iki haftadır kayıp. Köle tüccarlarının korktukları için gemiyi açık denizde terkettiği söyleniyor. Çocukların 14 dolara ailelerinden satın alındığı, 250 dolara işçi olarak satıldığı ifade ediliyor.

Atina, Kanada'dan hava savunma sistemi alıyor
Yunanistan, Kanada'dan füze alıyor. Geçen hafta Atina'da düzenlenen bir görüşmede Kanada'nın Yunanistan'a kısa menzilli ADATS hava savunma füzeleri satması kararlaştırıldı. Kanada'nın Yunan ordusundaki C-130 nakliye uçaklarının modernizasyonuna da yardımcı olacağı belirtildi.

ABD'li vekiller okulların laiklik ilkesini bozuyor
Temsilciler Meclisi, dini amaçlı derneklerin okullarda faaliyet göstermesini sağlayan bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı Temsilciler Meclisi'nde onaylandıktan sonra Senato'ya gönderilecek.

Acısız ve kansız ameliyat
Amerikalı bilimadamlarının yeni bulduğu bir neşter sayesinde artık ameliyatlar ıstırap olmaktan çıkacak. Saniyede 55 bin titreşim veren neşter, ameliyat sırasında hem kestiği yeri onarıyor hem de lokal ameliyatların anestezi kullanılmadan yapılmasını sağlıyor. Karaciğer, bademcik ve apandisit ameliyatları sırasında kanamaları önlemek için kullanılan yeni tip neşterle ameliyat edilen hastalar daha süratli iyileşiyor. İngiltere'nin Oxford kentindeki John Radcliffe hastanesinde ilk denemeleri yapılan neşter 150 dolara satılacak.

Açık ofis sendromu
Açık ofis şeklinde dizayn edilmiş bürolarda çalışan personel, tek ya da 2 kişilik odalarda çalışanlardan daha az verimli. Açık ofis sendromu adı verilen hafif gürültü, stress ve kalp rahatsızlıklarına neden olan epinephrine hormonunun artmasına yol açıyor. New York Cornell Üniversitesi araştırması açık bürolarda çalışanların her 3 saatte bir işlerine 15 dakika mola vermesinin performanslarını arttırdığını ve epinephrine hormonu seviyesini düşürdüğünü saptadı.

Hamilelere balık yasağı
Amerikalılar çevre grupları geçen Ocak ayında ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından hamile kadınların balık yememeleri konusunda yapılan uyarıya destek verdi.

Çevre Araştırma Grubu, FDA'nın kılıçbalığı, köpek balığı ve uskumruda aşırı kirlenme nedeniyle bulunan cıva miktarının hamile kadınlar ve bebekleri için tehlikeli olacağını yolundaki uyarıya 8 tür balık daha ekledi. Eklenen canlı balık türleri arasında palamut, levrek, kalkan ve marlin ile turnabalığı yeralıyor. Hamile kadınlara ton balığı konservesini de ayda bir kezden fazla tüketmemeleri öneriliyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır