kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

İsrail, Suriye radar istasyonunu vurdu


İsrail savaş uçakları dün sabah Lübnan'daki Suriye'ye ait bir radar istasyonunu ile uçaksavar bataryalarını vurdu.
Lübnan'ın Suriye sınırındaki Dar al Baydar kentindeki istasyonuna düzenlenen saldırıda 3 Suriyeli asker öldü, 6'sı da yaralandı. 4 savaş uçağının Suriye hedeflerine 6 füze fırlattığı, Suriye ordusunun ise uçaksavar ateşiyle karşılık verdiği belirtiliyor. İsrail uçakları üslerine kayıpsız döndü.

"FARKI ARTIK ANLAYIN"
İsrail, saldırının bir misilleme olduğunu açıkladı. Önceki gün Hizbullah militanlarının İsrail-Lübnan sınırında gerçekleştirdiği roketatarlı saldırıda 1 İsrail askeri ölmüştü. Saldırının Hizbullah'a destek vermekle suçlanan Suriye'ye "açık bir uyarı" olduğu bildirildi. İsrail hükümetinin açıklamasında "Suriye yönetimi bizim eski hükümetten farklı olduğumuzu bilsin" ifadesine yer verildi.

SURİYE'DEN SERT TEPKİ
İsrail en son 4 yıl önce Lübnan'daki Suriye birliklerine yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Suriye hükümet sözcülüğü saldırının "bölgenin istikrarını bozabilecek tehlikeli bir tırmanış" olduğunu söyledi. Sözcülük, Suriye'nin saldırılara karşı kendini savunma hakkını saklı tuttuğunu belirtti... Operasyon sırasında ilginç bir olay yaşandı ve Mısır Havayolları'na ait bir yolcu uçağı İsrail jetlerine yaklaştı. Beyrut Havaalanı'na inmek isteyen 116 yolculu uçak son anda uyarıldı. Uçak Kahire'ye geri döndü.

Dünya endişeli: Kan akmasın
Saldırı bütün dünyada kaygı uyandırdı. ABD taraflara "azami soğukkanlılık" çağrısında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı JoschkafFischer,fülkesinin durumdan son derece endişeli olduğunu açıkladı ve kan dökülmesinin önlenmesini istedi. Fransa, operasyonun endişe verici olduğunu söyleyerek taraflara şiddetten kaçınma çağrısında bulundu. Rusya da İsrail'in saldırısından "endişe" duyduğunu ve olayların barış sürecindeki krizi derinleştirebileceğini belirtti. Mısır "Bağımsız bir devlete yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" açıklaması yaptı. İran da İsrail'i kınadı.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır