kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Kızıl saçlıların ataları tam 100 bin yaşında


İngiliz bilimadamları insanların kızıl saçlı, beyaz tenli, çilli olmasını sağlayan genin 100 bin yıl öncesine dayandığını ortaya çıkardı ve özellikle İrlandalılar'da bulunan gene "zencefil geni" adını verdi.
Oxford Üniversitesi John Radcliffe Molecüler Tıp Enstitüsü uzmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada, bu genin atasının "homo sapien"den (ilkel insan) önce Avrupa'da yaşayan "neandertal" insandan geldiği belirlendi. Bilimadamları genin günümüze kadar gelebilmesini ise şöyle açıkladı: "Kızıllık genini miras bırakan insanlar, ilkel insanın Avrupa'ya göçünden 200 bin yıl önce bu kıtada yaşamış."

İSKOÇYA KIZIL CENNETİ
Bu arada araştırmayı yapan ekip, kızıl saçları ve açık tenleriyle tanınan İskoçyalılar'ı da araştırdı. Araştırmada halkın en az yüzde 10'unun kızıl olduğu tespit edilirken yüzde 40'ında da kızıl geni bulunduğu ortaya çıktı. Bilimadamları, bunun üzerine İskoçlar'ın köklerinin Neandertal insana kadar dayanabileceğini öne sürdü. Bu insanların kızıl saç dışındaki ortak özellikleri geniş yüzleri ve iri burunları.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır