kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Artık bir kadeh beyaz da yararlı


Günde bir kadeh kırmızı şarap içmenin kalbe yararlı olduğu herkes tarafından biliniyor. Bilinmeyen ise artık beyaz şarabın da bu kategoriye dahil olacağı...
İsrail ve Amerikalı bilimadamlarının ortak çalışması sonucu yeni bir beyaz şarap üretildi. Bu şarap sayesinde böyle beyaz şaraplar da doktorlar tarafından tavsiye edilecek. Özellikle son 10 yıldır doktorların kalp hastalarına yaptığı "günde en az 1 bardak kırmızı şarap için" tavsiyesi beyaz şarabın pabucunu dama atmıştı. Ancak İsrail'deki Teknoloji Enstitüsü uzmanlarından Michael Aviram'ın liderliğindeki bir grup, şarabın yararlı olup olmamasının yapıldığı üzüme bağlı olduğunu ortaya çıkardı.

İŞTE SİHİRLİ FORMÜL
Kırmızı şarap yapımında kullanılan üzümlerin yüzeyinde flavonoid adlı kimyasal bir madde bulunduğunu söyleyen uzmanlar bu madde sayesinde üzüme herhangi bir mikrobun bulaşmadığını belirtti. Aynı kimyasal maddeyi beyaz üzüm için de deneyen uzmanlar chardonnay ve muscat üzümleri kullanarak sağlığa yararlı bir beyaz şarap üretti. Şarabın kısa sürede piyasaya sürülmesi bekleniyor.!

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır