kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Uyanık medya


Vatikan'a bakan binaların teraslarını astronomik fiyatlarla kiralayan, dünyanın önde gelen tv kuruluşları kurdukları kameralarla Papa'nın ölmesini bekliyor...
HIristiyan aleminin ruhani lideri Papa 2'nci Jean Paul Parkinson hastalığıyla boğuşuyor ve sağlığı her geçen gün kötüye gidiyor. 81 yaşındaki Papa'nın her an ölebileceği söyleniyor. Bu olayı ve 1 ay sürmesi beklenen cenaze törenini izlemek için dünyanın dört bir yanından 5000'den fazla gazetecinin Vatikan'a akın etmesi bekleniyor.

Ancak dünyanın önde gelen büyük tv kuruluşları uyanıklık ederek Papa'nın ölümünü görüntüleyebilmek için yıllarca önceden en ön sırada yerlerini ayırttı. Papa'nın öleceği söylentilerinin ilk çıktığı 1993'te ABD'li televizyon kanalı CBS rakiplerini geride bırakarak Vatikan'ın en yakınındaki Atlante Star Oteli'nin terasını kaptı. Papa'nın kaldığı binaya girip çıkan rahibelerin rahatça görülebildiği bu 465 metrekarelik teras için CBS otel sahiplerine tam 180 bin dolar ödüyor.

TERASLARA GİZLENDİLER
Dünyaca ünlü haber kanalı CNN ise yerini sır gibi saklıyor. APTN kanalı biraz daha uzak Adriatic Oteli'nin terasını kullanıyor. İngiliz kanalı BBC ise ayda 12 bin dolar karşılığında bir apartmanın terasını kiralayarak kameralarını yerleştirdi.

Hepsinin tek amacı Papa'nın ölümünü izleyicilerine ilk duyuran kanal olmak ve cenaze törenini en yakından görüntülemek. Bu kameralar halkı ve Vatikan'ı kızdırmamak için gizlenmiş şekilde çekimlere devam ediyorlar.

Ancak Papa tv'cilere inat yaşamaya devam ediyor. Bu işten karlı çıkan da binalarının teraslarını tv'cilere kiralayan mal sahipleri oluyor.

Papa'nın hayatta kaldığı her ay için binaların kiraları biraz daha artıyor. Bazı binaların kiralarının geçen yıl tam 2 katına çıktığı belirtiliyor. Tv kanalları da mecburen itiraz etmeden bu paraları ödüyor. Çünkü Vatikan çevresindeki boşalan terasları kiralayabilmek için sırada bekleyen çok yayın kuruluşu var.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır