kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

'Ruhsal acı çekiyorum'


Time Warner'ın eski sahibi Ted Turner, son yaşadıklarından sonra bunalıma girdi. Turner, yaşadıklarını New Yorker'a anlattı
Dünya'nın bir numaralı medya deviydi Ted Turner. Halen ABD'nin en büyük toprak sahibi... Kurduğu çok sayıda yerel, ulusal ve uluslararası televizyon şirketiyle bu alanda zirveyi kimseye kaptırmadı. Ancak Time Warner, American Online (AOL) ile birleşince bir anda görevini kaybetti. O artık sadece toprak sahibi Ted Turner'dı. ABD'nin saygın televizyon kanalı CNN'in kurucusu Turner, New Yorker dergisinin 23-30 Nisan 2001 tarihli sayısında yayınlanacak röportajda girdiği bunalımı ve çok kez intihar etmek istediğini anlattı...

'40 YILLIK EMEĞİM GİTTİ'
"Son 12 ay, 63 yıllık hayatımın en kötü, en mutsuz günleriydi. Geçtiğimiz Mayıs'ta başkan yardımcılığı görevinden alındım. Jane Fonda ile 8 yıllık evliliğim sona erdi. Torunlarımdan ikisi, ender görülen bir hastalığa yakalandı. Vücutları kendilerini zehirleyen bir enzim salgılamaya başladı. Kayak yaparken ayağımı kırdım. Ve çok sevdiğim dostum, köpeğim Chief felç geçirdi..."

RUS NTV HİSSESİ ALDI
Turner, son 1 yılını işte böyle özetledi. 40 yılda kurduğu medya imparatorluğunun bir sabah telefonla "elinden alınışı" ise en çok üzüldüğü an oldu.

Gerçekten ruhsal ve zihinsel acı çekiyorum" diyen, Turner, "Benim için çok zor bir geçiş dönemi. Bu elinizden kaleminizi alıp bir daha yazmayacaksın demek gibi bir şey" dedi.

Medya devi Ted Turner'ın yönetimi devlet şirketi Gazprom'a geçen Rus televizyonu NTV'nin hisselerini de söz hakkı bulunacağı bir şirketi olmasını istediği için aldığı belirtiliyor.

'Babası Ted'i hep döverdi'
Ted Turner'ın eski eşi aktrist Jane Fonda da aynı dergiye yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Babası onu elbise askısıyla döverdi. Babası da intihar etti. Küçükken çok acı çekti. Neden daha 5 yaşındayken psikolojik tedaviye gitmedi anlamıyorum. Hayatı boyunca bu kötü izleri çekti. Her zaman elindekilerin alınacağını düşündü. Hiçbir şeyin sonsuza dek yaşayabileceğine inanmadı. Bu yüzden şu anda onun yanında değilim."

Ancak Turner ise Fonda ile evliliğinin bitiş nedeninin "din" olduğunu söylüyor. "Jane, bir gün eve geldi ve 'Artık Hıristiyan oldum' dedi. Onca yıllık eşinizin bunu söylemesi büyük bir şok. Çünkü o güne kadar herhangi bir dine inanan biri değildi. Ve bana hiçbir uyarıda da bulunmamıştı.

HAYIR YAPACAK
Turner, kendini çevre güvenliği, yardıma muhtaç insanlar ve hayır işlerine adadı. Turner, Afrika'daki çocukların sağlık ihtiyacı üzerine çalışıyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır