kapat
12.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sokağı dinlemeyen koltuğundan olur


TOBB eski Başkanı Yalım Erez, arkadaşına destek vererek, "Fuat Miras tabanın sesini dinledi. Aksi halde onu o koltukta tutmazlar" dedi
Hükümete güven kalmadığını belirterek, Ankara'yı istifaya davet eden TOBB Başkanı Fuat Miras'a bir destek de selefi ve yakın arkadaşı Yalım Erez'den geldi. TOBB'un eski Başkanı Erez, "Bundan daha kötüsü olmaz" diyerek, Miras'ın hükümeti istifa çağrısına katıldığını söyledi. Fuat Miras'ın tabanın sesini dinlediğini belirten Erez, "Miras kışkırtıcılık yapmıyor. Sokağın sesini dinliyor. Aksi takdirde onu o koltukta tutmazlar." dedi.

Erez, gelinen durumu şöyle anlattı: "Kim gelirse gelsin bu hükümetten kötüsü olamaz. Artık kimsede güven kalmadı. Günlerdir esnaf sokakta. Yakında işçi de sokağa dökülecek. Hükümet halkın sesine kulak tıkıyor. Eğer onlar dinlemiyorsa birileri dikkat çekmek zorunda. Miras bunu yaptı. İyi de yaptı. Bu bildirinin altına kimler imza atar bugün? Milyonlarca insan. Üstelik hükümete 55 gün önce en büyük desteği de TOBB vermişti. Kurtuluş Savaşı'nın hatırlatan tam sayfa moral ilanlarını veren de TOBB'du. O zaman TOBB iyiydi de şimdi mi kötü? Şimdi görev hükümete düşüyor. Hiçbir ülkede bir kriz 50 gün sürmemiştir. Ülke sahipsiz durumda. Dünyada emsali görülmemiş bir durum var. İstifa en iyisi."

Bir an önce ekonomiye müdahale edilmesi gerektiğini de belirten Yalım Erez, açıklanacak ekonomik programın da çözüm getirmeyeceği görüşünde.

Erez, "Komünist ülkeler çöktüğünde 100 dolara çalışan işçilere üzülmüş bu kadar da olmaz demiştik. Şimdi bizde asgari ücret 82 dolar. Asgari ücretten çalışanlar bu parayla nasıl geçiniyorlar diye mi üzülelim yoksa 10 milyon işsize mi? Bunu artık kimse görmemizlikten gelemez. Esnaf da, işçi de, sanayici de 16 aydır bekliyor. Daha ne kadar beklesinler?" diyor.

Mine ŞENOCAKLI

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır