kapat
12.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Revizyon rafa kalktı


Koalisyonu oluşturan üç partinin lideri dün bir araya gelerek kabine revizyonu konusunu tartıştı.
Ancak üç lider ekonomik program öncesi revizyonu doğru bulmadı. Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin özkan'ın katıldığı zirve toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü. Ecevit toplantıda kabine revizyonu isteklerinin olduğunu anımsatarak, ortaklarına bu konudaki görüşlerini sordu.

ÖNCE PROGRAM
Başbakan Yardımcısı Bahçeli'nin zirve toplantısında "Önce ekonomik program açıklanmalı" diyerek revizyon isteklerine karşı çıktığı ileri sürüldü. Kulislerde Bahçeli'nin "ekonomik paketin açıklanacağı bir dönemde kabine değişikliğini gündeme getirmek yanlış olur. Başkaları istediği diye değil, ihtiyaç olduğu için kabine değişikliği yapılmalı. Önce ekonomik program açıklansın. Bu konu daha sonra ele alınabilir" dediği belirtildi. Bahçeli'nin bu sözlerine diğer liderler de olumlu yaklaştı ve kabine revizyonundan vazgeçildi. Toplantıda esnaf eylemleri de tartışıldı. Liderlerin, esnaf eylemlerinin bazı provokatörler tarafından tahrik edildiği konusunda görüş birliğine vardıkları ifade edildi.

BAHÇELİ'YE DESTEK
Başbakan Yardımcısı Bahçeli bu toplantının ardından partisinin bakanlarını topladı. Akşam saatlerinde başlayan toplantı gece geç saatlere kadar sürdü. Bu arada toplantıda MHP'li bakanların Bahçeli'ye destek verdikleri, "Kamuoyu istedi diye kabine değişikliği olmaz" dedikleri ifade edildi.

Toplantıya katılmadan önce Bayındırlık Bakanı Koray Aydın da bir soru üzerine "Bizim cenahta revizyon olmaz" diyerek değişiklik olmayacağı sinyalini verdi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır