kapat
12.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

KISA KISA KISA


PKK teröristlerine kiliseden tepki
Fransa'de yasaklı olmasına rağmen rahat eylem yapma imkanına sahip bulunan bölücü terör örgütü PKK mensuplarına kiliseden tepki geldi. Fransa'ya yasadışı yollardan gelen 30-35 kişilik PKK'lı grubun, siyasi sığınma taleplerinin kabul edilmesi amacıyla, Bordeaux kentinde bir kilisede 3 Nisan'da açlık grevi yapmak istekleri kilise papazı tarafından reddedildi. Bu tür eylemleri tasvip etmediğini, geçmiş yıllarda yapılan açlık grevlerine izin vermesi nedeniyle, kilise cemaati ile sorunlar yaşadığını belirten papazın, "Kiliseyi hemen terk edin" diyerek, PKK'lı grubu kovduğu belirlendi. PKK'lıların, kiliseye gizlice girmeleri üzerine papaz şikayet etti ve polis, bölücüleri kiliseden çıkarttı.

Kedi davasında tazmİnat yok
Altından bir seks skandalı çıkan "Kedi Davası" dün görülen duruşmada karara bağlandı. Karbeyaz isimli kedinin düştüğü yerden sahibi Nuriye Vural tarafından kurtarılabileceği sonucuna varan mahkeme, Vural'ın 1 milyar liralık tazminat talebini reddetti.

Moda'da, kavgalı olduğu komşusu Sunay Moray'ın kömürlüğüne düşen ve burada 3 gün kurtarılmayı bekledikten sonra ölen "Karbeyaz" isimli kedinin sahibi Nuriye Vural'ın, Kadıköy 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı tazminat davası reddedildi. Kedisinin ölümünden komşusu Sunay Moray'ı sorumlu tutan Nuriye Vural'ın iddiaları üzerine mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişi heyeti, suçlamaları haksız bulmuştu.

Üçlü aşk iddiası
Öte yandan, iki tarafın birbiri hakkında Kadıköy 2. Sulh Ceza mahkemesi'nde açtıkları hakaret davaları ise hala devam ediyor. Bu davalar sırasında birbirleri hakkında şok iddialarda bulunan taraflardan Nuriye Vural, kardeşi Serap Şenay ile kedisinin ölümünden sorumlu tuttuğu Sunay Moray ve eşi Gültekin Moray'ın üçlü aşk yaşadıklarını iddia etmişti. Gültekin Moray da Serap Şenay ile bir süre aşk yaşadığını, ayrıldıkları için de şimdi kendisine iftira atıldığını söyledi.

Cihat MAT

Uslanmaz yönetici
Ataköyde, gece yarısı fuhuş yaptığını öne sürdüğü Ukrayna Uyruklu Oxana Medredeva'nın kapısına dayanıp kendisini engellemeye çalışan apartman sakini Sadettin Karaatayı yumruklayan yönetici Akar Demirkol, yine adliyelik oldu. Çılgın yönetici Akar Demirkol bu kez de Sadettin Karaata'nın oğlu Enver Karaata'ya silah çekmekle suçlanıyor. Bakırköy Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Demirkol, "Bu iş sonunda kan davasına dönüşecek" dedi. Demirkol, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün danışmanı olduğunu iddia etti.

Perihan YILDIZ

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır