kapat
12.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Miras: Tabanı tutamadım


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras hükümeti neden istifaya çağırdığını şöyle anlattı.
* Baskı geldi: yönetim olarak Oda Başkanları'nı dinleme ve ortak istekleri bir bildiriye dönüştürme kararı almıştık. Ancak, toplantı atmosferinde, hükümete ve iflas eden programa yönelik tepki öylesine üst düzeye ulaştı ki, baskıların önüne geçemedik. İlk aşamada, hükümetten desteğin çekilmesi sözkonusu olabilirdi ama ortak eğilim istifa davetine dönüştü.

* Başkanlar dönemezdi: Anadolu'dan gelen başkanlar, hükümete dönük, yaptırım gücü olan bir tavır alınmaması durumunda belki de kendi illerine dönemeyebilirlerdi. Ben 31 Mart'ta Ekonomik ve Sosyal Konsey'de, "TOBB bile taşlanabilir, sabote edilebilir" demiştim.

* Birileri düşünmeli: Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşunun tabanı, hükümetin istifasını istiyorsa birileri şapkayı önüne alıp düşünmeli. TOBB Kanunu'nu değiştiririz gibi tehditleri düşüneceklerine, durumun vehametini düşünsünler. Neticede, ben TOBB Başkanı olarak, TBMM'ye, Başbakanlığa yürümek isteyen yüzlerce insanı durdurdum.

* Hükümet revizyonu: Hükümet, toplumun sesine kulak vermeli. Kabinede revizyon kaçınılmaz görünüyor. Bu tür bir karar, hükümete soluk aldırabilir.

* Siyaset yapmıyoruz: TOBB olarak siyaset yapmıyoruz. Arkadaşlardan bazıları, siyasi parti kuralım dediler. Ben kendilerine, 'Ekibinizi kurabilirseniz, çıkın yola' dedim.

Okan MÜDERRİSOĞLU

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır