kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ya bomba olsaydı


Dolar borçlu bir esnaf Ecevit'e yazar kasa fırlattı. Olay Başbakan'ın güvenliği konusunda soru işaretleri yarattı
Ankara- Ekonomik kriz nedeniyle döviz borcunu ödeyemeyen Ahmet Çakmak isimli bir esnaf dün Başbakanlık önünde protesto eylemi yaptı. 6 bin dolarlık borcunu ödeyemediğini söyleyen Çakmak, Başbakan Bülent Ecevit'in Başbakanlık'tan çıkışı sırasında yazar kasasını fırlattı.

Ecevit, DSP grup toplantısına katılmak üzere dün saat 11.30'da Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken "Sayın Başbakanım, bir esnafım ben" diye bağıran Çakmak, elindeki yazar kasayı yere fırlattı. Başbakanlığın önünde Ecevit'in çıkışını bekleyen Çakmak'ın basın mensuplarının görüntü almak için bulunduğu bölümdeki 2 metre yüksekliğindeki platformdan attığı yazar kasa Başbakan'ın yaklaşık 10 metre yakınına düştü ve paramparça oldu. Çakmak'ın bağırması ve yazar kasanın yere düşmesi sırasında ne olduğunu anlamak için duraklayan Ecevit ise daha sonra aracına bindi.

KİMSE BENİ ENGELLEMEDİ
Başbakanlık koruma polislerinin gözaltına aldığı Çakmak, ilk ifadesi alındıktan sonra Çankaya Merkez Karakolu'na gönderildi. Daha sonra Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen öfkeli esnaf, buradan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adli sicili temiz çıkan Çakmak, sorgusunda tepkisinin Ecevit'in şahsına yönelik olmadığını söyledi. Çakmak ifadesinde şunları söyledi: "Evimin yanında bir çiçekçi tezgahı kurmuştum. Bir süre bu işi yaptım. Fakat yürütemedim. Krizden önce bir çay ocağı açtım ve eşten dostan 6 bin dolar borç aldım. Fakat daha bir ay geçmeden dolar iki katına çıkıp işler de durunca iyice bunalıma girdim. Çocuklarıma ekmek getiremez hale düştüm. Bir de bu yere ilişkin vergiler gelince bıçak kemiğe dayandı ve karar verdim. Tepkimi dile getirmek için Başbakanlığa gittim. Kimse engellemedi, soranlara yazar kasayı bırakıp gideceğimi söyledim."

MAHKEMEYE SEVK EDİLMEDİ
Daha sonra düzenlenen evraklarla Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Çakmak evrakları tamamlandıktan sonra Ankara Adliyesi'nde yargı önüne çıkarıldı. Polis ifadesini Nöbetçi Savcı Hamza Uçar'a da tekrarlayan Çakmak'ın mahkemeye sevkine gerek görülmedi. Ancak Çakmak'ın bugün psikolojik testten geçirilmesine karar verildi. Bu nedenle serbest bırakılmadı ve geceyi Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde geçirdi.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ
Çakmak'ın eylemi Başbakan Ecevit'in korunmasında bir zaafiyet olduğu konusunu da gündeme getirdi. Başbakanlık binasının önü uzun süredir bunalan vatandaşların gösteri alanı haline geldiği için ek güvenlik önlemleri alınmıştı. Ancak tüm bu engeller öfkeli esnafı durduramadı. Çakmak'ın elinde yazar kasayla hiçbir engelle karşılamadan Başbakanlık binasına kadar gelip böyle bir eylem yapabilmesi güvenlik zaafiyeti olarak değerlendirildi ve "ya bomba olsaydı" sorusunu akla getirdi.

Erhan SEVEN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır