kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Polisbank kuruluyor


Polis Vakfı ve Yardım Sandığı, Fon'a devredilen Sümerbank ve Bankekspres'e talip oldu. İlk teklifleri Temizel tarafından reddedilen polisler, sermaye artırıp yeni teklife hazırlanıyor
Ankara - Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile Polis Bakım ve Yardım Sandığı banka kurmak için harekete geçti. Polis Vakfı ve Sandığı, fona devredilen bankalardan Sümerbank ve Bankekspres'e talip oldu. Vakıf ve Sandık yöneticileri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) eski Başkanı Zekeriya Temizel'in istifasından kısa bir süre önce Bankekspres ve Sümerbank için teklif verdiler.

Polis Vakfı ve Sandığı'nın Temizel'e götürdüğü teklif, yeterli sermaye bulunmadığı gerekçesiyle, geri çevrildi. BDDK'ya 50 trilyon lira sermaye ile başvuran Polis Vakfı ve Sandığı yöneticileri, Zekeriya Temizel'den "Bu sermaye bankacılık için yeterli değil. Sermayeniz 100 trilyon liraya ulaştığında yeniden görüşelim" yanıtını aldılar.

180 BİN POLİS ORTAK
Gelişmeleri doğrulayan polis, Bakım ve Yardım Sandığı Genel Müdürü Ferruh Özcan, 70 bin üyeli Polis Sandığı ve Vakfı'nın banka kurma düşüncesinden vazgeçmediğini belirtti. Kurulması planlanan bankaya 180 bin polisin ortak edilmesinin düşünüldüğünü ifade eden Özcan, SABAH'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Temizel, sermayemizi yetersiz bulduğu için teklifimizi kabul etmedi. Aslında biz kurmayı planladığımız bankayı 50 trilyon liralık sermaye ile de faaliyete geçirebilirdik. Üyelerimizin katkılarıyla sermaye açığını kısa sürede kapatmayı planlıyoruz. Banka kurulduktan sonra öncelikli olarak, Polis Teşkilatı'nın konut sorununu çözeceğiz. Oluşturacağımız kooperatiflerle her polisi ev sahibi yapmayı planlıyoruz."

"DELİLİK ŞART MİDUR?"
BDDK eski Başkanı Zekeriya Temizel ile yapılan görüşme sırasında, ilginç diyaloglar yaşandığını da ifade eden Özcan, Temizel'in fona devredilen bankaları hatırlatarak, "Böyle bir dönemde banka kurmak cesaret işi. Siz deli misiniz?" dediğini, kendilerinin de Temizel'e "Delilik şart midur?" diye espri yaparak yanıt verdiklerini söyledi.

Polis Vakfı ve Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın kısa sürede sermaye artırımına gideceğini de hatırlatan Ferruh Özcan, "Polisbank"ın mutlaka kurulacağını söyledi.

Ersin BAL

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır