kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Eller cebe

Daum, "Son 8 maça bakacağım ve 12 futbolcuyu göndereceğim" diyor. Teşhis doğru. Beşiktaş'ta ne yazık ki, formanın altında ezilen yetersiz oyuncular var. Daum cin gibi. Gerçeği hemen gördü. Aslında bunu görmek için cin, şeytan olmaya gerek yok. Mal ortada, bazı bölgeler boş, bomboş.

Daum kararını vermiş, bazı kelleleri koparacak, koparmalı da. Bunun başka yolu yok. Koskoca Beşiktaş'ta Ali Eren ve Nouma dışında yüksek toplarda net üstünlük sağlayacak oyuncu yok. Serbest vuruşlarda barajın üstünden, yanından falsolu vuruşlar yapacak oyuncu yok. Yani Hagi, Emre, Rapajç, Revivo gibi. Sarkık libero yok, ön libero yok. Ali Eren dışında dört dörtlük stoper yok. Orta alanda oyunu yönlendirecek oyuncu yok. İdeal bir sağ kanat oyuncusu yok. Nouma'nın alternatifi yok. Nouma var ama problemli. Adamı dizginlemek çok güç. Ahmet dağınık, istikrarsız. Fazlı kayıp. Mehmet futbolu bırakıyor.

Daha fazla borç olmasın

Aslında bu liste çok daha fazla uzatılabilir. Kısacası, 'yok, yok, yok' ve yeniden yapılanma şart. Peki yönetim hangi parayla bunu gerçekleştirecek? Hele paralar yine sokağa atılır ve borç 70-80 milyon dolara ulaşırsa Beşiktaş bu yükün altından nasıl kalkacak? Baksanıza, Ümraniye Mart ayında bitecekti, inşaat kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Yönetim, "Transfere bütçemizde 7.5 milyon dolar ayırdık. Bunu 15 milyon dolara çıkaracağız. Satarak, takas yaparak takımı yenileyeceğiz" diyor. Hangi futbolcuyu kaça satabileceksin? Sendeki kötüyü verip daha iyisini takas ile nasıl alacaksın?

Tablo iç açıcı değil. Sayın Bilgili ve ekibi, verdikleri sözleri gerçekleştirmek istiyorlarsa kulübü daha fazla borçlandırmadan kendi para musluklarını açmak zorundalar. Yoksa Beşiktaş yarınlarda, içinden çıkılmaz daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalır.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır