kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bu da Yeşilköy'ün krizi


Valiliğin sokak çocukları için Çiroz'a kuracağı rehabilitasyon merkezi Yeşilköylüler'i ayağa kaldırdı. Yeşilköy sakinleri Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nı faks yağmuruna tutuyor...
SOKAK çocuklarının ıslahı programı çerçevesinde Valilik tarafından Çiroz mevkiine kurulan rehabilitasyon merkezi Yeşilköy'de krize neden oldu... Merkezin kurulmasıyla semtlerinde suç oranının artacağını, huzurun yok olacağını savunan Yeşilköylüler, ıslah merkezi projesinin başka bir bölgeye kaydırılması için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'a faks ve mektup yağdırıyor. Konuyla ilgili olarak düzenlenen bir ev toplantısında konuştuğumuz Yeşilköylüler, "Bu merkez hayata geçirilirse Yeşilköy tüm özelliğini kaybeder. Yıllarca huzurlu ortamıyla, nezih yapısıyla tanınan semtimiz yaşanmaz bir yer haline gelir" diyor. Vali Erol Çakır'a projeyi yeniden gözden geçirmesi için çağrıda bulunan Yeşilköylüler, "Yurtdışındaki örnekleri kent merkezinin 10 kilometre dışında. Burada da aynı kuralın gözetilmesini istiyoruz" diye konuşuyor. İşte Yeşilköylüler'in tepkileri:

"GÖRÜŞÜMÜZ ALINMALIYDI"
* Kenan Ergül (Yönetim Danışmanı): "Huzurlu semtte huzurumuz kalmayacak. Oto hırsızlığı ve kapkap gibi olaylar artacak. Böyle bir projeye karşı değiliz, sadece başka bir yerde kurulmasını istiyoruz.. İçişleri Bakanı'mız Saadettin Tantan'ın bu haksızlığa müdahale etmesini bekliyoruz."

* Misket Yılmaz (Mimar): "Böyle bir merkezin konunun uzmanlarına danışılmadan hayata geçirilmesi yanlış bir uygulama. Eminim uzmanlara sorulsaydı buranın uygun olmadığı belirtilirdi. Yeşilköy ıslah kapsamına alınan çocukları olumsuz yönde etkileyecek bir semt. Buradaki lüks yaşam, çocukların kişilik gelişimi açısından ters etki yapar."

* Zeliha Dilek (Kimya Mühendisi): "Sahil yolundaki olaylar nedeniyle zaten muzdarip durumdayız. Islaha karşı değiliz ama bu çocuklar suç işlemeye meyilliler. Eğer merkez buraya yapılırsa semtin huzurunun bozulacağını düşünüyoruz. Polisiye tedbirler şu anda bile yetersiz. Keşke projeye start veril meden önce bizlerin görüşü alınsaydı."

* Nurkan Ergül (Avukat): "Biz bu çocuklara her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız. Eğer görev verilirse çalışma da yaparız. Sadece semtin göbeğine ıslah merkezi kurulmasını yanlış buluyoruz. Batı ülkelerinde yerleşim bölgesinin ortasına kurulan rehabilitasyon merkezi yok."

ŞENOL BAŞTAKAR

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır