kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Çorabına kadar


1997'de maddi sıkıntıya giren Erol Yücel, ekonomik krize yenildi. Yücel'in önce Kalamış'taki evi haczedildi, dün de özel eşyaları...
Denizlik sektörünün bir numarası Martı Denizcilik de ekonomik krize yenildi. Martı Denizcilik'in sahibi Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel'in Kalamış'taki evinden sonra, cebindeki para ve özel eşyaları da haczedildi.

Sahibi olduğu Martı Holding'e bağlı 9 şirketi de son 7-8 ay içinde iflas eden Yücel, 1997 yılında şirketleri adına Toprakbank'tan aldığı 1 trilyon kredi borcunu ödeyemeyince, haciz memurları önce Kalamış'taki evini haczetti. Toprakbank'ın avukatları ve icra memurları dün de Yücel'in başkanı olduğu Deniz Ticaret Odası'nın kapısına dayandı.

ÖZEL EŞYALARA DA HACİZ
Erol Yücel'in cebinde bulunan 200 milyon lira, 100 Alman Markı ve 410 Amerikan Doları tutanaklara geçirilerek alındı. Ayrıca meclis başkanının 1 adet Nokia ve 1 adet Palm marka telefonu hacz edildi. Ayrıca Yücel'in kolundaki milyarlık Bvlgarı marka saat de alınarak, üzerinden çıkan para ve eşyalar yediemine teslim edildi. Haciz işleminin tamamlanmasının ardından ise Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Yücel, açılış konuşmasını yapmak için salondaki yerine geçti. Yücel, şöyle konuştu:

TÜRKİYE BUNU HAK ETMİYOR
"Türkiye bunu hak etmedi diye düşünüyorum. 6 ay önce bütün olacakları tahmin etmiştim. Temel sorun, üretim ve ihracat ihmal edildi. Bunun sonucunda da işsizlik ve bu yaşanan gelişmeler oldu. Bence öncelikle üretimin canlandırılması ve ihracatın artırılması gerekir. Ama hiç şüphesiz ben umutluyum. Türkiye'nin bu krizi atlatacak gücü olduğuna inanıyorum."

Türkan HİÇYILMAZ-Nejdet ÇOKAN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır