kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Derviş gerçekten yapar mıydı?


Derviş'in "Bakan olmasam TL'ye yatırım yapardım" sözleri siyasileri böldü. Bazı siyasiler "İnandırıcı değil" derken, bazıları "Yol gösteriyor" dedi
Devlet Bakanı Kemal Derviş'in "Bakan olmasaydım Türk Lirası'na yatırım yapardım" şeklindeki açıklaması, siyasiler arasında polemik yarattı. Ailesinden kalma ciddi bir servete sahip olduğu belirtilen Derviş'in, İstanbul Büyükada'da bulunan değerli gayrımenkullerinin bir bölümünü kardeşini ve eski eşine devrettiği belirtiliyor. Ailesinden kalma önemli bir nakit varlığına sahip olduğu da kaydedilen Derviş'in Dünya Bankası'ndan ayrıldıktan sonra 400 bin dolar civarında emekli ikramiyesi almaya hak kazandığı yolunda haberler de çıkmıştı. Derviş'in nakit varlığı için hangi yatırım aracını tercih ettiği merak konusu olurken "Bakan olmasaydım paramı liraya yatırırdım" sözleri siyasiler arasında farklı değerlendirmelere yol açtı.

Bir çok siyasi, Derviş'in sözlerini anlamadığını belirtirken, bazı siyasiler sert eleştiriler yönelttiler. Derviş'in açıklamasını "acemiliğine" bağlayanlar çıkarken, eleştirileri, Derviş'in 400 bin dolarlık emeklilik ikramiyesini TL'ye çevirme önerileri izledi. Cumhurbaşkanı vekili Murat Sökmenoğlu ise Derviş'i dikkatli açıklama yapması için uyardı.

ANAP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Derviş'i 400 bin dolarlık emeklilik ikramiyesi başta olmak üzere tüm birikimini TL'ye çevirmeye ve ondan sonra halka mesaj vermeye çağırdı. ANAP'lı Yaşar Topçu tepkisini "Palavra" diye gösterirken, MHP Başkan vekili Mehmet Şandır, Derviş'in açıklamasını "acemilik" olarak değerlendirdi.

Bir dönem Hazine Müsteşar Vekilliği ve Maliye Müsteşarlığı görevlerinde bulunan DYP Samsun Milletvekili Kemal Kabataş ise, Derviş'in Hazine bonolarından satın almasına hukuki bir engel olmadığını söyledi.

SİYASİLERDEN FARKLI TEPKİ
* Ali Naci Tuncer (DYP Trabzon Milletvekili): Derviş emekli ikramiyesi dahil tüm tasarruflarını liraya çevirsin.

* Cihan Paçacı (DYP Ankara Milletvekili): Derviş liraya güven aşılamak için böyle konuşmuş olabilir ama işe yaraması mümkün değil. Çünkü konuşmanın gerisinde sağlam bir program yok.

* Lütfü Yalman (FP KİT Komisyonu üyesi): Mantıksız bir laf. Ne yani, bakan olarak tasarrufunu TL olarak yapamıyor mu? Bakan olunca bir engel mi var?

* Yaşar Topçu (ANAP Sinop Milletvekili): Tamamen palavra. Geçin onları. Konuşmak bile doğru değil. Vatandaş perişan.

* Murat Sökmenoğlu (Cumhurbaşkanı vekili): Piyasaların bu kadar ürkek olduğu bir sırada yanlış anlamalara yol açabilecek açıklamalardan sakınmak gerekir.

* Mustafa Yılmaz (DSP'li Devlet Bakanı): Açıklamasını okudum açıkçası ne demek istediğini anlamadım. Acaba bakan olunca Türk Lira'sı tasarrufu yapılamıyor mu? İlk karşılaştığımızda kendisine soracağım.

* Mehmet Şandır (MHP Grup Başkan vekili): Şu anda Derviş, en çok korunmaya, destek verilmeye muhtaç insan. Kendisiyle tanışmadım, elini bile sıkmadım ama ekonomik bilgisi çok iyi, ilişkileri oldukça güçlü ama politik yanı zayıf. Türkiye politika ile yönetiliyor, politika bir günde öğrenilmez. Üslubu o açıdan tartışılabilir ama ne olur yıpratmayalım, yardımcı olalım.

Aydın Ayaydın

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır