kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Irak'ta fahişe katiamı


Saddam'ın oğlu Uday, kendisini reddeden hayat kadınından intikam almak için toplu katliam yaptırdı: Fahişelerin kafaları testereyle kesildi

AV NASIL BAŞLADI?
Irak lideri Saddam'ın oğlu Uday, üvey amcası Watban'ın hayat kadını metresi Sayda tarafından reddedilence deliye döndü. Babasından Sayda'nın öldürülmesini istedi. Saddam, büyük kentlerde fahişe avı başlattı. Geçtiğimiz Ekim'de verilen emirle hayat kadınları, "Irak kadınının onurunu kurtarmak adına" tutuklandıktan sonra kafaları elektrikli testereyle kesilerek idam edilmeye başlandı. Böylece Uday'a "hayır" dediği için ölüm fermanı imzalanan Sayda'nın katli de "temizlik operasyonu" kapsamında vacip oldu.

"KAFALARI POŞETTEYDİ"
Le monde gazetesine konuşan 18 yaşındaki Rahad da Saddam'ın barbarlığını yakından bilenlerden. Rahad yaşadıklarını şöyle anlattı: Kız arkadaşım Wissal'ın annesi hayat kadınıydı. Kazandığı parayla, sevgilimi lisede okutuyordu. Bir sabah polisin, annesini tutukladığını duydum. Akşam evlerine gittim ve korkunç manzarayla karşılaştım. İkisinin de kafaları kesilmişti ve plastik poşetin içinde duruyordu... Bir diğer görgü tanığı da "fahişe operasyonu"nda 63'ü Musul'da, 40'ı da Bağdat'ta olmak üzere 103 hayat kadınının başları kesilerek idam edildiğini söyledi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır