kapat
05.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Kadınların yası 18 ay sürüyor!


Amerikalı uzmanların araştırmasına göre kadınlar, ölen kocalarının yasını ancak 18 ay tutuyor. Ekonomik özgürlüğü sayesinde cesaret bulan kadın acısını kolay unutuyor
Feminizm ve ekonomik özgürlük, uzun yıllar eşinin yasını tutan dul kadın kavramını ortadan kaldırıyor"... Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre kadınlar, eşleri öldükten sonra en fazla 18 ay yas tutuyor. Özellikle orta yaşın üzerindeki kadınlar, eşlerinin ölümünün şokunu üzerlerinden çok daha çabuk atıyor ve bir buçuk yıl sonra eski yaşamlarına geri dönüyor.

KADININ CESARETİ
Michigan Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Enstitüsü uzmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmanını sonuçlarını değerlendiren uzmanların saptamaları ilginç. Uzmanlara göre, evlenseler dahi iş hayatından kopmayarak ekonomik gücü ellerinde tutan ve kendini ev işlerinden daha çok soyutlayan kadınlar büyük acılar karşısında daha güçlü ve cesur oluyor. Aynı araştırmaya göre günümüzde kadınlar, kocalarından boşanmaktan da korkmuyor. Araştırma ekibindeki uzmanlardan Dr. Deborah Carr, "Eşleri öldüğünde çok büyük acılar çeken yaşlı kadınlar dahi en geç 18 ay sonra eski yaşamlarına dönüyor. Bu, kadınların git gide daha da cesur olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

ÇABUK ATLATIYOR
65 ve üzeri yaş grubundan 1500 çift üzerinde yapılan araştırma, çalışmanın kadınları eşlerinden daha bağımsız kıldığını ortaya koyuyor. Bu çiftlerde, kadınların eşleri öldükten sonra en geç 18 ay içerisinde eskisi gibi yaşamaya başladıkları ve acılarını unuttukları görüldü. Uzmanlar, mutlu bir evlilikleri ve çok yakın bir ilişkisi bulunan çiftlerde ise eş öldükten sonra kadınların çok büyük acı çektiğini söylüyor. Eşi öldükten sonra kadınları hayata bağlayan en önemli faktör dış dünyayla kurdukları sosyal ilişkiler.

Erkekler dünyayla ilişkisini kesiyor
Kadınların eşleri öldükten sonra arkadaşlarında teselli aradığını ve bunun işe yaradığını söyleyen uzmanlar aynı durumun erkekler için geçerli olmadığının altını çiziyor. Uzmanlara göre eşini kaybeden erkekler, tüm dış dünya ile ilişkilerini kesiyor ve yalnızca ölen eşlerinden yakınlık bekliyorlar. Oysa kocasını kaybettiği dönemde kadınlar daha sosyal olarak eşlerinden dolayı duyduğu acıyı biraz olsun hafifletmeyi başarıyor.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır