kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Seni Subway'de gördüm


Clark Kent tiplim, seni yani New York'un en yakışıklı erkeğini, Lexinton 78'deki Starbucks'da gördüm. İlk bakışta aşk bu! Ara beni, Sarah."
Ya da "Sea Port'ta cuma akşam üzeri, sen yanımdan geçerken ruh eşimi bulduğumu düşündüm. Merhaba diyemeyecek kadar utangaçtım. Arar mısın, Tom."

Bu satırlar aslında birer gazete ilanı: Daha romantik olsun diye ilan-ı aşk diyebiliriz ama aslında aşk ve eş bulma konusunda dünyadaki bütün benzerlerinden daha şanssız durumda olan New Yorklu bekârların son keşiflerinden biri.

Eş bulma şirketleri ve bu konuda internette faaliyet gösteren siteler bir yana, Amerika'da gazetelerin sarı sayfaları sevgili bulmak isteyenlerin hâlâ en çok başvurdukları yöntem. Bu konudaki ilanlar "Erkek arayan kadınlar", "kadın arayan erkekler," "erkek arayan erkekler", "kadın arayan kadınlar," "çift arayanlar" "ne olursa" şeklinde sınıflandırılırken son zamanlarda bunlara yeni bir bölüm eklendi: "Seni Gördüm!" Bir yerde karşılaşıp da tanışmaya fırsatı olmayanların başvurduğu bir ilan çeşidi bu. Manhattan'da yayımlanan New York Press gazetesi özel bir bölüm bile açtı bu ilanlar için. Artık eş aranıyor ilanlarıyla ilgisi olmayanlar bile "seni gördüm" köşesine göz atıyor. Öyle ya şans bu, Subway'deki yakışıklı sizi unutamamış, gelip konuşmadığı için bin pişman, yana yakıla sizi arıyorsa!

SEDA ERCAN

sedaercan@yahoo.com

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır