kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Baharat ve durumlar


Ne bol gönüllü olduğumu ilk kez bir yabancının ağzından bu denli ıslak bir şekilde öğreniyorum
yeta devamlı ağlıyor... O ağladıkça benim de ağlayasım geliyor; içim bayılıyor. Ev ağlama duvarı yani şu sıralar. Bu köşeye ilk kez teşrif edenler için Vyeta kimdir sorusunafelcevapsa: Evimdeki Moldovyalı şahsiyettir olacaktır.

yeta,fmayısta memleketine gidecek; sonra geri dönecek, bunları söylerken durmadan ağlıyor. Borçları bitmiş, çok mutluymuş.Teşekkür kabilinden hem anlatıyor hem ağlıyor. Halbuki ben gülmesini tercih ederdim. İnsan mutlu olunca güler. Bize böyle öğrettiler.

Ama bir de "mutluluktan ağlama" hali vardı degil mi? Ki Vyeta tamamen bu sebepten ağlıyor. Ben ne kadar iyi bir insan olduğumu, ne bol gönüllü, ne harika bir insan olduğumu ilk kez bir yabancının ağzından bu denli ıslak bir şekilde öğreniyorum. Seviniyorum tabii...

Islak mıslak kim sevinmez?
O kadar çok evimle iştigal ediyorum ki dışarı çıkıp sosyal hayata karışmak aklımın ucundan bile geçmiyor. Fakat bahar gelip gül açılınca içime de neş'e saçılınca mavi gözlü sarışın kızı bulup adaya gitmeyi bir an aklımdan geçirdiysem de bir ayağım karada kalsın diyerekten bu manasız eylemden hemmencecik vazgeçip, bari aldığım davetlere icabet etmek suretiyle ortalığa saçılayım dedim.

Saçıldım da netekim. İlkin Grup Gündoğarken'in Profilo Kültür Merkezi'ndeki "Herşey Şahane" adlı oyun-konserine gittim. Gayet isabetli bir karar almışım, size de tavsiye ederim. Oyunları Dagi'nin sponsorluğunda gerçekleşiyor. Aferin Dagi'ye; bir sürü kuruluş ayağına giyecek don bulamazken üretim hayatına donla başlayan bu kuruluş bakın ne biçim yiğitlik yapıp sanata ve sanatçıya hizmet ediyor. Sanatı desteklesin canımı yesin (Di mi ama).

İkinci olarak Cihangir Güzelleştirme Derneği'ni müteakiben Nepal kültür haftasına gittim. Harika kadın Nepal Başkonsolosu Prof. Günseli Malkoç'u tanımış olmaktan mutluluk duydum.

Artık yeni bir arkadaşım var ne güzel; kocası zaten Tatbiki Güzel Sanatlar'dan arkadaşım-ağabeyim olur.

Nepalli danşçıları ve şarkıcıları izlerken bir yandan da baharatlı Nepal yemeklerini tıkındım.

Cihangir Güzelleştirme Derneği'nde iken de bir yandan Cihangir'i güzelleştirip bir yandan da gözümüzü ve midemizi güzelleştirmiş idik ve tesadüfe bakın ki Hindistan'la ilişkileri gayet girift bir hanım olan Sibel Hanım'ın baharatlı tatlı ve tuzlularından da tadınca (ona basbayağı yemek denir) ve bu arka arkaya utanmazca gerçekleştirdiğim eylemlerim, bir haftalık Klassis Golf Country rejim günlerimin ardından vuku bulunca sanırım mide fesadına uğradım.

Bu baharat faktörü üzerinde de ayrıca durmak gerektiği kanaatindeyim. Güya metabolizmayı hızlandırıyor; aynı anda iştahı da hızlandırdığından metabolizmanın hızlanmış olması ne mana onu hiçbirimiz bilmiyoruz.

Cihangir Güzelleştirme Derneği'ne sebebi ziyaretimiz. Cihangir semtinin meşhur Sormagir sokağının adı bir ara malum nedenlerden dolayı Başkurt sokak yapılmış idi.

Barış Manço'nun o sokağın 9 nolu evinde dünyaya gelmiş olması sokağın adını değiştirme fikrini getirince Lale Manço ve beni derneğe davet ettiler. Hadise bu yani; sonrasını ise artık biliyorsunuz.

Şu andaki halimi sual edecek olursanız ters dönmüş tespih böceği şeklinde kıvranmaktayım. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin temennim budur.

Hele hele baharat cennetlerinin içine hiç salmasın.

Amin Yarabbi! Ah! midem...

Ayşegül Aldinç

aldinc@arti.net.tr

Faks: 0212 293 98 46

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır