kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Kralların gecesi


Ali Sami Yen'de 21.45'te başlayacak Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Avrupa Süper Kupası sahibi Galatasaray ile, FIFA'nın asrın takımı seçtiği Real Madrid karşılaşıyor

İkinci dalya kimin?
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid ile ilk maçı bugün Ali Sami Yen'de oynuyor. 21.45'teki sınav öncesi sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılan Emre Belözoğlu dışında eksik yok. Ümit, Hagi, Popescu ve Suat kart sınırındaki futbolcular. Avrupa Kupaları'nda bugüne kadar oynadığı 153 maçta 199 gol kaydeden sarı-kırmızılılar, bugün ikinci dalyanın peşinde. Cimbom'un ilk golünü atacak futbolcu, 200. golün sahibi olarak tarihe geçecek. Taraftarın büyük ilgisi sebebiyle tükenen biletler karaborsaya düştü. Yarı finalist takım, 18 Nisan'da Madrid'de oynanacak maçta belli olacak

Dünyanın gözü bu maçta
Galatasaray, Real Madrid eşleşmesinden en az bir galibiyet ve bir beraberlikle yarı finalist olarak çıkarsa, Türkiye UEFA sıralamasında Hollanda'yı geçip 6. basamağa yerleşecek ve iki sezon sonra Şampiyonlar Ligi'ne biri doğrudan, toplam üç takım sokacak. Bu önemli karşılaşmayı 50'si İspanyol, diğerleri İngiliz, Fransız, İtalyan, Japon, Romen ve Alman olarak toplam 86 yabancı gazeteci izleyecek. Karşılaşma bunlarla birlikte toplam 12 ülkeye canlı yayınlanacak.

CAN BARTU : Top Taffarel'de
GÖNLÜM G.Saray'ın kazanmasından yana. Bunun için topa daha çok sahip olması, rakibe hücum imkanı vermemesi lazım. En büyük görev de Taffarel'e düşecek. G.Saray gol de yese tur için kazanmak zorunda. R.Madrid, daha deneyimli. Ama bu elini kolunu sallayarak kazanır demek değil. G.Saray, bu tip maçlarda sahada tek vücut oluyor, daha yürekten oynuyor.

ERMAN TOROĞLU : Real ağır basar
GALATASARAY'ın bu sezon oynayacağı en kuvvetli takım. Rakibin çok silahı var. Bunları değiştire değiştire kullanıyorlar. Galatasaray'ın en büyük silahı, özellikle orta alan ve hücumdaki presi. Real Madrid'in bu presi çözüp anında hücuma kalkacak oyuncuları var. G.Saray, bu presten sonra hücum yemek istemiyor. Bu da onların zaafı. İbre Real'den yana.

GÖKMEN ÖZDENAK : Yeter ki korkma
G.SARAY da Real kadar güçlü. Rakibin sahada ne yapacağı değil, Lucescu ve G.Saraylı futbolcuların onları nasıl alt edebileceklerinin bilinci içinde olmaları önemli. Alışılmış sistemi korkmadan uygularlarsa, presi rakip alanda yapıp topu sürekli rakip kaleye yakın tutarlarsa istenilen gol sayısına ulaşılabilir. Real'de Figo'ya dikkat. Takım oyununun yanında kişisel beceriyle de çok etkili.

YAŞAR YALÇIN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır