kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


41 gün oldu ortada bir şey yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomik programın krizin üzerinden 41 gün geçmesine karşın hala somut olarak ortaya konulup kamuoyuna açıklanmamasını eleştirdi. Bahçeli, "Programın gecikmesi sıkıntıya yolaçıyor. Gereken değişiklikler yapılarak, alınacak tedbirler ortaya konulmalı" dedi. MHP'nin dün yapılan Başkanlık Divanı toplantısında konuşan Bahçeli ekonomik kriz, yaşanan sıkıntılar ve siyasi partilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri, ekonomik programın gecikmesinin toplumda varolan moral bozukluğunu artırdığını ve piyasalarda güvensizlik yarattığını söyledi. Bu nedenle ekonomik programın biran evvel açıklanmasının yerinde olacağını belirten Bahçeli "Krizin ardından 41 gün geçti, ancak ekonomik programla ilgili çalışma bitmedi. Değişiklikler yapılarak, tedbirler ortaya konulmalı" diye konuştu.

AB'de iş zor ama talibi çok
ANKARA ile ilişkilerini son 10 yıldır sınırlı sayıda personel ile yürüten Avrupa Birliği'nin Türkiye temsilciliğini genişletme kararı umut yarattı.

AB Komisyonu'nun açtığı sınav büyük rağbet gördü ve 3 kişilik kadro için açılan sınava 1000 kişi başvurdu. Komisyon 2003 yılına kadar aşamalı olarak personel sayısını 2 katına çıkarmayı hedefliyor. Halen Türkiye temsilciliğinde idari personel dahil 24 kişi çalışıyor. Sınav sonucunda Komisyona 1 sekreter, 1 enformasyon bürosu yetkilisi, bir de proje menajeri alınacak. Adaylardan iyi derecede İngilizce bilmeleri istenirken, ikinci dil tercih edildi. Sınav soruları Komisyon'un Türkiye temsilciliğini yürüten Bayan Büyükelçi Karen Fogg tarafından bizzat hazırlandı. Yazılı sınavın ardından bir de sözlü düzenlendi.

Çiller: Önce geçim ve hemen seçim istiyoruz
AYDIN'IN ilçelerini gezen DYP lideri Tansu Çiller, "Milletin, çiftçinin kurtuluş savaşını başlatmaya geldik" dedi. Önce geçim ve hemen seçim istediklerini söyleyen Çiller, esnafı, çiftçiyi ayağa kaldırmak için üretim yapmak gerektiğini, DYP'nin bunu yapacak güçte olduğunu iddia etti. Çiller, "Bu çiftçinin yüzünü güldürecek, tek parti DYP" diye konuştu.

Kutan'dan Barolar Birliği'ne hukuk devleti için çağrı
FP Genel Başkanı Recai Kutan, krizden çıkış için Türkiye Barolar Birliği'ne çağrı yaptı. Dün TBB Başkanı Eralp Özgen'i ziyaret eden Kutan, hukuk devletinin gerçekleşmesi için çağrıda bulundu. Krizin getirilecek ekonomik tedbirlerle çözülemeyeceğini iddia eden Kutan, çıkarılacak 15 yasaya "gözü kapalı destek vermeyeceklerini" söyledi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır