kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Okullu oldu


Cumhurbaşkanı Sezer, "Okut beni Sezer baba" diye mektup yazan köylü kızı Tuba'ya sahip çıktı. Tuba Valiliğin yardımıyla okula başladı
ERZURUMLU 17 yaşındaki Tuba'nın yaşamı Cumhurbaşkanı Sezer'e yazdığı bir mektupla değişti. Genç kız, yıllardır hayalini kurduğu okula Sezer sayesinde gitmenin sevincini yaşıyor.

1994'te Güzelova köyü ilköğretim okulunu bitirdikten sonra "Başka kız öğrenci" yok diye okula yazdırılmayan Tuba Uykan, yalvar yakar gittiği Erzurum Nenehatun Kız Lisesi'ne de ancak 1 yıl devam edebildi. Okuma azmini kaybetmeyen Tuba, yıllar sonra televizyondan tanıdığı Cumhurbaşkanı Sezer'e mektup yazarak yardım istedi. Genç kız mektubunda, "Okumak, öğretmen olmak istiyorum. Ancak köy yerinde kızlar okutulmaz mantığı olduğu için ailem beni okuldan aldı. Çareyi sizden yardım istemekte buldum. Ne olur bana yardım edin. Akşamları hep ağlıyorum. Bana ancak siz yardımcı olursunuz. İsterseniz ailemi ikna edip okumamı sağlarsınız. Sizi çok seviyorum."

SEZER: SENİ ÇOK SEVDİM
Sezer duygusal mektuba bir hafta sonra "Seni çok sevdim. Okuman için ne gerekiyorsa yapacağım" diye cevap gönderdi. Erzurum Valisi'ne talimat veren Sezer, Tuba'yı Güzelova Köyü İlköğretim Okulu'na kaydettirdi.

Sinan AYDIN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır