kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Kedisi öldü yasa boğuldu


AB Genel Sekreteri Volkan Vural'ın her görevinde yanından ayırmadığı ve 'aşkım' dediği kedisi öldü
AB Genel Sekreteri Volkan Vural'ın bugünlerde ağzını bıçak açmıyor. Çünkü aralarındaki ilişkiyi "kesinlikle aşk" sözleriyle tanımladığı biricik kedisi Faron cuma günü böbrek yetersizliğinden öldü.

Büyükelçi Vural, SABAH'a yaptığı açıklamada "Çok yaşlanmıştı, böbrekleri çalışmıyordu, çok üzgünüm. Her yere birlikte gitmiştik. Söyleyecek fazla bir şeyim yok" dedi.

GERÇEK SEFİR OYDU
18 yaşındaki Faron, Büyükelçi Vural ile dünyayı dolaştı. 35 yıllık hariciyeci nereye gittiyse onu da beraberinde götürdü. Tahran, Moskova, Bonn ve en son New York.

Bir röportajında, "Ben sefir olmadım aslında ben kedime hizmet etmekle görevli büyükelçi oldum" diyen Büyükelçi Vural, zaman zaman Faron'u da kıskandı. "Benim ne suçum vardı? Bütün rezidansların keyfini o çıkardı" diyen Vural her fırsatta Faron'un güçlü sezgisini övdü. Faron için, "Sefarete ilk gidildiğinde bir iki gün saklanır, fazla ortaya çıkmaz sonra insanlara bakar ve kimin kendisine hizmet edeceğini saptar, hiç yanılmaz. müthiş bir sezgisi vardır. Taleplerini dile getirir, onlar karşılandıkça memnun olur, hiyerarşiyi bilir, ciddi bir sefirdir. Tahran'da 'ben artık sefir oldum, devamlı hizmet istiyorum' dedi. Diplomatik kariyeri orada başladı" demişti.

'KONUŞAMAYAN SIRDAŞIM'
Vural'ın Faron ile ilgili en unutamadığı hikayesi ise 1989'da Moskova'da yaşandı. Faron, Moskova'da kaybolmuş. Adeta seferberlik ilan edilmiş ve Faron her yerde aranmış. Faron uzun bir aradan sonra her yeri yara bere içinde çıka gelmiş, sanki hiç birşey olmamış gibi.

Vural, Faron'ın adeta bir sevgili gibi davrandığını ve 3 gün ayrı kalınması halinde küstüğünü, bağırdığını ve nutuk çektiğini belirtiyor. Vural'ın memnun olduğu tek nokta ise kedilerin konuşamıyor olmasıydı. Vural bir röportajında , "Tüm sırlarımı biliyor. Aslında konuşamıyor olması büyük bir avantaj" demişti.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır