kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Kuzu şiş sadece 1 milyon!


Meclis lokantası ve çay ocağında devalüasyon oranında zam yapıldı: Çay 50 bin, çorba 200 bin, ızgaralar 1 milyon lira oldu.
TBMM kampüsünde yer alan lokanta ve çay ocaklarında devalüasyon oranında zam yapıldı ancak, yine de eşdeğer kalitede bir lokantanın fiyatının yarısı dahi yakalanamadı.

TBMM'nin DYP'li İdare Amiri Salih Sümer, Meclis lokantası ve çay ocaklarında uygulanan düşük ücret politikasının basında sık sık eleştirel haberlerle yer almasına tepki göstererek, kendisine bağlı olan lokanta ve çay ocaklarındaki fiyatları yeniden düzenledi.

"Basında yer alan haberler nedeniyle vatandaşta, Meclis'te milletvekillerinin neredeyse bedava yiyip içtiği gibi bir kanaatin oluştuğunu" söyleyen Sümer, devalüasyon oranında zam yaptı. Ancak, zamlı fiyatlar bile milletvekillerinin bedavaya yiyip içtiği izlenimini gidermekten çok uzak kaldı.

ÇAYLAR MECLİS'TEN!
TBMM ana kampüsü ve milletvekili halkla ilişkiler binalarında yer alan toplam 35 çay ocağı dünden itibaren zamlı satışlara başladı. Yapılan zam çerçevesinde daha önce 40 bin lira olan bir bardak çayın fiyatı 50 bin, 75 bin lira olan Türk kahvesinin fiyatı 100 bin, 90 bin lira olan nescafe fiyatı da 125 bin liraya yükseldi. Bir bardak çay, Meclis kalitesine eşdeğer yerlerde 750 bin - 1 milyon liraya kadar çıkarken, mahalle kahvelerinde 150 bin liradan başlıyor. Milletvekilleri, ziyaretçilerinin çokluğu nedeniyle gün boyu yüzlerce kişiye çay-kahve ısmarladıklarını ve toplam faturanın bu nedenle yükle olduğundan yakınıyorlar.

BU FİYATLARIN EMSALİ YOK
TBMM ana binasındaki 2 ve halkla ilişkiler binasındaki 1 lokantada da zamlandı. Buna göre 150 bin lira olan çorba 200 bin, 700-800 bin TL arasında değişen ızgara 1 milyon liraya yükseldi.

TBMM lokantası ile eşdeğer kalitedeki lokantayı karşılaştırdığımızda ortaya yüzde 300'e varan fiyat farkı ortaya çıktı. Meclis'te çorba, zeytinyağlı yemek, salata ve ızgara etten oluşan mükellef bir yemeğin toplam fiyatına, eşdeğer bir lokantada ızgara et bile yenilemiyor. TBMM lokantasındaki fiyatlar, üçüncü sınıf mahalle lokantalarındaki yemeklerden bile ortalama 250 bin lira daha düşük kaldı. Milletvekillerinin special yemeklerinden "kerevizli saksı kebap" gibi, zamlı fiyatı sadece 900 bin lira olan yemeğin ise, benzer lokantalarda eşini bile bulamadık.

Şebnem HOŞGÖR

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır