kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Dinç Bilgin tutuklandı


Etibank eski Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin, çıkarıldığı mahkemede "Etibank'ın bütün borç ve zarar rakamını ödemeyi taahhüt ettim. Bugün anlaşmayı imzalayacaktım" dedi
Fon'a devredilen Etibank eski Yönetim Kurulu Başkanı Dinç Bilgin, çıkarıldığı İstanbul 6 No'lu DGM Yedek Hakimliği tarafından tutuklandı.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından DGM Savcısı Ercan Cengiz'e ifade veren Önay Bilgin ve Etibank eski Genel Müdürü İsmail Hakkı Karakaya ise, nöbetçi hakimliğe sevk edilmelerine gerek görülmeden serbest bırakıldı. Dinç Bilgin ise mahkemeye sevkedildi.

'BANKACI DEĞİL GAZETECİYİM'
Öğleden sonra 6 No'lu DGM Yedek Hakimliği'nde ifadesi alınan Dinç Bilgin, "Gazeteciyim, bankacı değilim. Bu işe ilk defa Etibank'a 1997'de ortak olarak girdim. Bankanın Fon'a devrinden sonra çıkartılan bütün borç ve zarar rakamını ödemeyi taahhüt ettim. Bu taahhüdü ben, eşim, oğlum ve kızım imzaladık. Ödeme planı üzerindeki görüşmelerimiz devam ediyor. Normal şartlar altında bugün anlaşmayı imzalayacaktım" dedi. Duruşma sonunda mahkeme hakimi Dinç Bilgin için tutuklama kararı verdi. DGM Savcısı Ercan Cengiz, 6 No'lu Yedek Hakimliği'ne gönderdiği soruşturma dosyasında, halen yurtdışında bulunan Cavit Çağlar ile Etibank'ın eski genel müdürlerinden Zeki Ünal hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır