kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

KISA KISA KISA


Gazete dağıtıcısını öldürmekten yargılanan polisler beraat etti
ÜÇ polis memurunun İstanbul Alibeyköy'de yaklaşık 5 yıl önce Kurtuluş Gazetesi dağıtıcısı İrfan Ağdaş'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması dün Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan polisler Abdurrahman Yolcu, Birol Mıdık ve Aytekin Kayhan'ın beraatine karar verdi.

Engin Civan'a gecikmeli rüşvet davasında 12 yıl hapis istemi
EMLAK Bankası'nın eski Genel Müdürü Engin Civan hakkında görevi döneminde usulsüz kredi vermek için rüşvet aldığı gerekçesiyle 12 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Civan'ın, İsviçre Indosuez Bank'ta "Merol" şifresiyle 1 milyon 804 bin marklık hesap açtırdığı belirtildi. 1991-92'deki olayla ilgili davanın 10 yıl sonra açılması dikkat çekti.

Sümbül ve Işıklı'nın kaza oyunu tutmadı
BURSA'DA geçtiğimiz Cumartesi günü Çekirge Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında Fahrettin Solak (44) öldü. Dün polise teslim olan Hakan İlhan (23) ve Mehmet Adıyaman (25) kazayı kendilerini yaptığını söyledi. İlhan kaza anında 16 LZ 021 plakalı otomobili kendisinin kullandığını Adıyaman'ın ise araçta olduğunu iddia etti. Ancak gençlerin çelişkili ifadeleri sonrası soruşturmayı derinleştiren polis, kazayı yapanların Malki cinayeti sanıklarından Mehmet Sümbül'ün yeğeni Mehmet Serdal Sümbül (24) ile Oğuz Işıklı'nın yeğeni Zeki Işıklı (31) olduğunu öğrendi. Sümbül ve Işıklı'nın kazayı üstlenmeleri için 2 gence, 5 milyar lira verdikleri belirlendi. Sümbül ve aracı kullanan Işıklı gözaltına alındı. Murat CİVANOĞLU

Her yıl 200 bin kanserliye tedavi
Türk Kanser Derneği Başkanı Prof. Dr.Ergun Gönay, her yıl yaklaşık 200 bin kanser hastasının teşhis ve tedavi edildiğinin tahmin edildiğini belirterek, kanserin, erken teşhisi yapıldığında tedavi edilebildiğini söyledi. Prof. Dr. Gönay, Kanser Haftası dolayısıyla Şişhane'deki dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, kanserle mücadelede yaptıkları çalışmaları anlatarak kanserin, kalp hastalıklarından sonra en çok ölüme yol açan hastalık olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Gönay, "Toplumumuzda her yıl yaklaşık 200 bin kanser hastasının teşhis ve tedavi edildiği tahmin edilmektedir" dedi.

Türban için derse girmeyen öğrenciler sınıfta kaldı
Marnara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde türban yasağı nedeniyle derslere giremeyen öğrenciler sınıfta kaldı. Yaklaşık üç aydır eylem yapan ve dün fakülte önünde toplanan 150 kadar öğrenci "Hakkımızı arıyoruz. Devamsızlık nedeniyle sınıfta kaldık" dediler. Öğrenciler alkışlı protestodan sonra olaysız şekilde dağıldılar.

Film yapımcıları dolandırıcı çıktı
Bİr film şirketinde yapımcı olarak çalışan Mehmet Tevfik Tuner (52) ile 2 arkadaşı kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle Mersin'de yakalandı. Kendilerini polis olarak tanıtıp bir vatandaşı üst araması bahanesiyle dolandırmaya çalışan Tevfik Tuner, Ali Rıza Çakır (40) ve Uğur Özpolat'ın (31) sorgusu sürüyor.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır