kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Kriz gülleri bunlar


Ekonomik krizden bunalan vatandaş, börtü böceğe sardı. Bahçeyle çiçekle uğraşmak 'in', mark-dolar hesabı yapmak 'out'
BAHARIN gelmesiyle birlikte vatandaşlar kriz stresini kısa süreliğine de olsa atlatmanın yolunu buldu. Çiçeklerle ve bahçeyle uğraşmak son günlerde en çok ilgi gösterilen hobi. Hafta sonları biraz rahatlamak, dünya dertlerinden arınmak isteyenler soluğu çiçek pazarlarında alıyor.

Bu durumu Tarihi Eminönü Çiçek Pazarı'nda konuştuğumuz 20 yıllık bahçevan Hüseyin Ceylan da doğruluyor: "Kriz bizi de vurdu tabii ama çiçek veya bahçe işleriyle uğraşanlar çoğaldı. Vatandaş baktı ki krizden çıkış yolu yok, kendini çiçeklerin huzurlu dünyasına verdi. Renkli renkli çiçekleri gördükçe keyiflendi. Geçenlerde doktor bir müşterim, üst üste girdiği ameliyatlardan ve şu kriz ortamından bunaldığını, haftasonları bahçesinde yetiştirdiği çiçeklerle rahatladığını söyledi."

Murat-Hülya Atinkaya: Dolarla değil çiçekle büyüsün
GIda ve tekstil sektöründe çalışıyoruz. Şu karamsar ortamdan biraz uzaklaşmak için çiçek yetiştirmeye başladık. Çok keyifli ve yararlı bir hobi. Artık neredeyse her hafta sonu çiçek pazarına geliyoruz. 4 yaşında Selçuk adında bir oğlumuz var. Selçuk'un dolar ve mark duyarak büyümesindense evde çiçekle, hayvanla yaşamasının daha yaralı olduğunu düşünüyoruz.

Ali-Elmas Aydın: 'Çiçek terapisi' herkese lazım
Emeklİ olduktan sonra kriz daha çok etkiliyor insanı. Herkes bunalımda. Herşeye zam var. Ama maaşlar santim artmıyor. Yaşam standartları da iyice aşağı düştü. Biz de bu günlerin stresinden biraz olsun kurtulabilmek için "çiçek terapi" yapıyoruz. Kriz sonrası hem evimizdeki çiçek sayısı, hem de çiçek pazarını ziyaretlerimizin sayısı arttı.

İlker AKGÜNGÖR

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır