kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Çalışan kadınlara 6 altın öğüt!


Kariyer sahibi kadınların eskisi gibi kendini kanıtlamaya ihtiyacı yok! Modacılara göre başarının sırrı, yüksek ökçeler, orijinal aksesuarlar ve hafif parfümler!
Mike Nichols'ın 1988 yapımı Working Girl (Çalışan Kız) filmini hatırlayacaksınız. Sekreter rolündeki Melanie Griffith patronu Sigourney Weaver'ın yerine geçmek için işe önce dolabındaki giysilerden başlamıştı! İtalya'nın Valentino, Armani ve Versace gibi önde gelen modacıları da iş hayatında başarılı olmak isteyen kadınlara benzer önerilerde bulundu.

"Kraliçe Elizabeth bile çalışırken tayyör giyiyor" diyen modacılar her kadının giyimini kişiselleştirmesi gerektiğini vurguluyor. Kraliçe Elizabeth'in şapkaları, Madeleine Albright'ın misyonuna göre seçtiği gösterişli iğneleri bunun en ünlü örneklerinden...

SEKSİ OLMANIN SAKINCASI YOK
'Başarılı olmak için seksi olmanın hiçbir sakıncası yok' diyen modacılar derli toplu ve kadınsı giyinebilmenin önemini vurguluyor. Modacılara göre çalışan kadının giyimindeki değişikliğin en büyük nedeni artık kendilerini kanıtlamak zorunda olmamaları. İnanılır olmak için "mürebbiye" gibi dolaşmak gerekmiyor! Biraz renk ve orijinallik yaratıcılığın da ifadesi. Vücudu saran, daha seksi dekolte ceketler, fazla uzun olmayan, toplanmış saçlar, yürüyüşe seksilik kazandıran yüksek ökçeler önemli detaylar. Bu arada mini etekler 'büro'dan tamamen saf dışı edildi.

BAŞARIYA GİDEN YOL AYRINTIDA GİZLİ

1-YUMUŞAK BİR PARFÜM
İtalyan modacıların tavsiyesi 'asla meslektaşlarınızı bayıltacak parfümler sürmeyin!' Hele hele "Parfüm şişesini üzerine mi boşalttı" dedirtecek kadar yoğun parfüm kullanan kadınların gerçekten sevimsiz olduğunu düşünüyor modacılar. Tazelik hissi veren narenciye kokulu parfümleri tercih etmeniz iş yerinde daha etkili olacak!

2-ETEKLER DİZ BOYU
Etek giyiyorsanız mutlaka diz kapağını örten bir modeli seçmelisiniz. Zira İtalyan stilistlere göre dizi gösteren etek tam bir banallik işareti.

3-YÜKSEK ÖKÇELER
Yüksek ökçelerin rahat olmadığı kesin, ancak kadının yürüyüşünü daha seksi kıldığı da bir gerçek. Yönetici bir kadın daha seksi görünmesini sağlayan yüksek ökçeli ayakkabıları tercih etmeli.

4-GÖMLEK GİBİ CEKET
Ceketinizi (blazer) ister etekle, ister pantolonla giyin, üzerinizde kalıp gibi durmamalı. Vücudunuzu sarmalı, hatta daha da iyisi vücuda yapışan bir gömlek gibi durmalı.

5-İĞNE VE BİLEZİK
Modacılara göre yaka iğnesi tayyöre ayrı bir 'şahsiyet' veriyor. Bu yüzden Armani ve Valentino gibi ünlü modaevleri, iş kadınlarına kıyafetlerini, büyük bir bilezik ya da zincir mücevherle tamamlamayı öğütlüyor. Böylece kadın yaratıcılığını ortaya koymuş oluyor.

Yönetici kadınlar mutlaka 2 çanta kullanmalı.

6-ÇİFT ÇANTA KULLANIN
Neden diye sorulacak olursa, çok yoğun çalışan kadınlar gündüz ve geceyi düşünmek zorunda. İş için, herşeyin sığabileceği geniş kapasiteli büyük bir çanta gerekirken akşam, mesaiden sonra gidilecek bir akşam yemeğinde küçük çanta gerekiyor.

Yasemin TAŞKIN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır