kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

KISA KISA KISA


Yeni müşteri yaratmak zor
Boyner Holding'de 19. yılını tamamlayan BBA Genel Müdürü Serdar Sunay'a göre, yeni müşteri yaratmak, mevcut müşteriyi elde tutmaktan daha zor. Bu nedenle de grup, özellikle mevcut müşteriye hitap ederek onların alışveriş porsiyonlarındaki payı genişletmeyi hedefliyor. Bunun için müşteriyi iyi tanıyıp, başka ihtiyaçları da hissetmeye çalışmak gerekiyor. Grup bunu yaparken mevcut mağazalar yanında, zaman içinde devreye girecek spor mağazası, restoran ve cafe gibi farklı konseptlerden de yararlanmayı planlıyor. Aynı zamanda Beymen mağazalarının bir bölümünün de de motorsikletten sonra elektronik meraklılarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesi planlanıyor.

Kira artışı yüzde 25'i dinlemedi
Emlak sahipleri, geçen yılki kira artışını yüzde 25'le sınırlandıran yasaya tam uyum göstermedi. 2000 yılında beyanname sayısı yüzde 11 artarken, elde edilen kira geliri toplamı yüzde 98 yükseldi. Beyanname sayısındaki düşük oranlı artışa karşılık, kira gelirlerinin ikiye katlanması, kiralardaki artışı sınırlandıran yasaya fazla uyulmadığını gösterdi. Gelirler Genel Müdürlüğü rakamlarına göre, Türkiye'de geçen yıl 674 trilyon liralık kira geliri elde edildi. 2000 yılında 81 trilyon 591 milyar 394 milyon lira kira vergisi ödeyen mükellefler, bu yıl içinde devlete 183 trilyon 368 milyar lira vergi ödemek zorunda kalacak. Böylece, ev sahiplerinin ödedikleri kira vergisinde de bir önceki yıla oranla yüzde 124.74'lük bir artış gerçekleşmiş olacak.

"Türkiye'de mülk almanın tam zamanı"
DünyanIn en önemli gayrimenkul guruları arasında adı geçen Re/Max Avrupa'nın Eğitim Direktörü Gil Ostrander, Türkiye'de emlak fiyatlarının düştüğünü belirterek, "Bütün Avrupa'da gayrimenkullerin en alınabilir olduğu ülkelerden biri Türkiye" dedi. Ostrander, "Kısa dönemde herkes dolar kurundan korkuyor. Ancak uzun dönemde herkes anlıyor ki Türkiye'de gayrimenkul almak için bugün en iyi zamandır. Bodrum, Antalya, İzmir'de bir ev istiyorsan en iyi zaman şimdi. Alıcılar kurun tam olarak oturmasını bekliyor. Bu problem birkaç hafta içinde çözülecektir. Yeni projeler bu sektörün çok ufak bir kısmıdır. Asıl gayrimenkul sektörü evini değiştirmek isteyen milyonlarca Türk ailesine yardım ediyor" diye konuştu.

Linn, yarın Türkiye'ye geliyor
Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Johannes Linn, hazırlanmakta olan yeni ekonomik programla ilgili temaslarda bulunmak için yarın Türkiye'ye geliyor. Linn'in, Türkiye'de Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Merkez Bankası, Maliye ve Hazine bürokratlarıyla biraraya gelerek bankacılık sektörüyle ilgili bilgi alacağı öğrenildi. Öte yandan IMF heyeti de önümüzdeki hafta Türkiye'de olacak.

Bayındır: 35 milyon $ gönderildi
BayIndIr Holding, Vakıfbank vasıtası ile Romanya'daki bankasına para gönderildiğini ve uygulamanın Köşk'ten döndüğü iddiaları üzerine dün bir açıklama yaptı. Holdingden yapılan açıklamada, Vakıfbank'ın gönderdiği paranın iddia edildiği gibi 150 milyon dolar değil, 35 milyon dolar olduğu bildirildi. Açıklamada, Bayındır'ın iki hükümetten de karşılıksız hiçbir talepte bulunmadığı kaydedildi.

Swissair 1.7 milyar $ zarar etti
Türk Hava Yolları'nın potansiyel alıcılarından olan ancak şirketin fazla genişlemesi nedeniyle bu kararından cayan Swissair geçen yıl 1.7 milyar dolar zarar açıkladı. Zararın, şirketin ortak olduğu Belçika, Fransa ve Alman havayolu şirketlerinin zararından ve yakıt fiyatlarındaki büyük yükselişten kaynaklandığı bildirildi. Swissair'in, İsviçre borsasındaki hisselerinin alım-satım işlemlerinin durdurulmasını istediği belirtildi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır