kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

'80 binlik oto stoku 6 ayda bile erimez'


OSD Başkanı İlkbahar, otomotivde son 10 yılın en kötü günlerinin geçirildiğini belirtti ve uyardı: Bu tempoyla bu stoklar tükenmez
Otomotİv sektörü krizle birlikte elinde biriken stoklar yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Ali İhsan İlkbahar, hükümetin, bu dönemde vergi düşürmesi gerektiğini belirterek, "Hiç olmazsa geçici olarak, yarı yarıya düşürmesi lazım. Elimizde 70-80 bin civarında stok var. Bunlar, bu tempoyla 6 ay boyunca bitmez" dedi.

Üretimin yüzde 90 küçüldüğünü belirten İlkbahar, çıkarılan işçi sayısının yan sanayi ile birlikte 10 bin civarına ulaştığını, bu sayının 15 bine erişmesinden endişe duyduğunu söyledi.

OSD Başkanı İlkbahar, firmalarla yaptığı tek tek görüşmeye göre, geçen ay 7-8 bini otomobil olmak üzere toplam araç satışının 11 bini geçmeyeceğini tahmin ettiğini söyledi. Ocak ayında 14 bin 500 ve Şubat ayında 13 bin 600 araç satışı dikkate alındığında Mart ayındaki satışın, yılın üç ayındaki en düşük satış olacağına dikkat çeken İlkbahar, "Bu sayı aynı zamanda, Mart ayı itibariyle hem tüm araçlar için, hem de otomobil için son 10 yılda tarihinin en düşük satışı oluyor" dedi.

İlkbahar, herkesin direndiğini ve (İnşaallah Kemal Derviş bir şeyler yapar) diye beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hükümetin kendi içinde tutarlı olması lazım. Hükümetin içinde çıkan çeşitli çatlak sesler maalesef milleti çok rahatsız ediyor. Şu anda bütün güçleri ile Kemal Derviş'in etrafında toplanıp, ona yardım etsinler. Derviş'ten öğrenecekleri var."

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır