kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

KISA KISA KISA


Meksika'yı duman etti
YERLİfhalklarınfhaklarıfiçinfbaşkentfMexico City'e giden Zapatistalar, asıl yerleşim yerleri olan Chiapas eyaletine dönüşte krallar gibi karşılandı. Yerlilere haklarının tanınması için Meksika Kongresi'nde bir konuşma yapan Zapatistalar'ın lideri Subcomandente Marcos'u görmek için binlerce kişi eyaletin Oventic köyüne akın etti. Marcos, sevgi gösterisi sırasında piposunu da keyifli keyifli tüttürdü.

Evlatlık mumya
MISIR'IN başkenti Kahire'deki müze, onlarca mumyalanmış hayvanı koyacak yer ve bakım parası bulamadıkları için "evlatlık" verecek. Mumyalar arasında kediden köpeğe, yılandan timsaha, ayıdan maymuna kadar birçok hayvan bulunuyor.

Sakın oksijensiz kalmayın
AMERİKALI ve İngiliz bilimadamları insan beyninin daha iyi çalışması için bol bol temiz havaya çıkılması uyarısında bulundu. Günde yarım saat de olsa temiz havada dolaşılması sonucu alınan oksijenin beyni çalıştırdığı ve daha yaratıcı fikirler üretilebildiği belirtildi. Doktorlar, vücudun toplam ağırlığının yüzde ikisi gibi bir ağırlığa sahip olan beynin sürekli çalıştığını ve bunun enerji kaybına yol açtığını vurguladı. Yürüyüş sırasında derin derin nefes alınmasıyla bol miktarda oksijenin beyne gitmesi sağlanıyor. Bundan düşünme kabiliyeti olumlu etkileniyor.

Sebzeyi eksik etmeyin
SAĞLIKLI bir yaşam için sebze yemenin çok önemli olduğu hepimizin bildiği ve uygulamaya çalıştığı bir gerçek. Amerikalı doktorlar sebze yemenin sanıldığından çok daha fazla yarar sağladığını belirtiyor. Maine Üniversitesi doktorları tarafından 2 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada haftada 6-7 kez sebze yiyenlerin felç olma riski, haftada 2 kez yiyenlere göre yüzde 70 düşük çıktı. Sebze yiyenlerde yüksek kan basıncı riski de düşük.

'Sara'yı Mozart'la yenin
DÜNYACA ünlü besteci Mozart'ı günde 10 dakika dinlemek sara hastalığına iyi geliyor. Amerikalı doktorların "Mozart Etkisi" adını verdiği bu yöntemde Mozart'ın bazı bestelerinin sık sık dinlenmesinin beyne olumlu etki yaptığını ve saraya karşı da olumlu bir etkide bulunduğu belirtiliyor. Doktorlar, özellikle ünlü bestecinin K448 sonatının bazı hastalara dinletildiğini ve bunun olumlu sonuç verdiğini söyledi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır